El Port de Tarragona celebra el Dia Mundial dels Oceans amb propostes per a tots els públics

El Port de Tarragona celebra el Dia Mundial dels Oceans amb propostes per a tots els públics
16 May
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El dia 8 de juny el Port de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona coorganitzen l’arribada de La Pianista Roja al moll de Pescadors del Serrallo, un espectacle musical que arriba des de la mar. El primer cap de setmana de juny, el Museu del Port oferirà un taller de reciclatge i el Teatret del Serrallo serà escenari de la preestrena del film Simfonia per un món nou en col·laboració amb l’entitat Cultura Verda el segon diumenge de juny

El mes de juny dona el tret de sortida a la celebració del Dia Mundial dels Oceans. Des del Port de Tarragona s’ha volgut centrar en la celebració d’aquesta efemèride des d’una aposta per la sensibilització per tal de prendre consciència sobre la lluita contra el canvi climàtic i la sostenibilitat. D’aquesta manera, des del Teatret del Serrallo es fa proposta per a commemorar el 8 de juny amb tres propostes per a diversos públics i en diferents àmbits per aconseguir fer arribar aquest missatge de sostenibilitat.

El dissabte 3 de juny, a les 18 hores, l’aula didàctica del Museu del Port de Tarragona oferirà un taller per a adults, “Reinventar Reciclant” a càrrec de Montse Vallès. Amb aquesta activitat es fa un tribut als nostres mars i oceans. S’aprofitarà roba de texà i elements naturals i reutilitzables i es farà un guarniment amb aires mariners per donar la benvinguda a l’estiu. Es tracta d’una activitat gratuïta amb reserva prèvia a This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. L’aforament és limitat.

I el dijous 8 de juny, a les 20.30 hores, al moll dels Pescadors del barri marítim del Serrallo, la música ens arribarà des de l’aigua perquè la ciutat miri a la mar. El Port de Tarragona aposta per la sensibilització en la sostenibilitat com a un dels eixos claus en la consciència per la problemàtica actual.

Així, des del Teatret del Serrallo del Port de Tarragona conjuntament amb el servei municipal de Cultura de l’Ajuntament de Tarragona es fa una proposta de música en un format diferent i sorprenent. Una col·laboració que des del servei municipal de cultura es manifesta com a “és clau que tots a una en prenguem part perquè la sostenibilitat és una cosa de tots i cal que la ciutadania en siguem més sensibles i propers a aquesta causa”. I, des del Teatret del Serrallo, s’atén a les noves propostes transformadores per a la ciutat i impulsa que, mitjançant la música com a llenguatge propi, s’obri el Port i els seus espais a la ciutadania des d’una altra perspectiva i, en aquesta sinergia de l’activitat, han trobat la conjunció perfecta.

La Pianista Roja ens presenta un espectacle amb l'aigua com a fil conductor, oferint al públic un moment de música i poesia a la vora dels espais naturals i urbans caracteritzats per la seva bellesa i encant: el cel és la seva carpa i el teatre el paisatge. En el seu incessant caminar, crea i regala per al record escenes tan belles que conviden a somiar despert. Com un circ aquàtic genuí, la seva itinerància el porta a la vora de llacs, rius i platges on ofereix el seu espectacle captivador. Es tracta d’un espectacle d’accés lliure amb aforament limitat. L’actuació, a través de la interpretació d’un ric i variat repertori, navega entre la música acadèmica i la popular, les composicions íntimes i persones que exploren el folklore musical d’arreu.

I la darrera activitat per a commemorar el Dia Mundial dels Oceans es farà el diumenge dia 11 de juny, a les 12 hores, al Teatret del Serrallo, oferint la preestrena de Simfonia per un món nou. El film és una obra audiovisual d’art documental de 42 minuts que mostra de forma molt emotiva, quin món tenim i quin món podríem construir en el futur, si el gènere humà desenvolupés més la intel·ligència, la sensibilitat i el respecte pel medi ambient.

I en la mateixa sessió es farà un tast musical amb Roger Subirana tot fent un vermut amb el director i músic de la pel·lícula. Un acte que se celebra en col·laboració amb el col·lectiu Cultura Verda que presenta el film. També es farà una taula rodona que comptarà amb Jordi Llompart director; Roger Subirana, músic; Carles Pulido, Mosaico Film, i David Serra, Cultura Verda.

Les invitacions, gratuïtes, es poden adquirir al web d’entradium.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors