El Port de Tarragona acull a trobada del cos consular agregat de Barcelona per presentar la Vall de l’Hidrogen de Catalunya

El Port de Tarragona acull a trobada del cos consular agregat de Barcelona per presentar la Vall de l’Hidrogen de Catalunya
14 Apr
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest 14 d’abril el Port de Tarragona ha acollit la trobada de la consellera d’Exteriors i Unió Europea, Meritxell Serret, amb més de cinquanta personalitats nacionals i internacionals per conèixer el projecte de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya

A l’acte han participat cònsols, autoritats, agents i representants de països com Estats Units, Xina, Japó, Brasil, Alemanya, Finlàndia i Regne Unit, entre molts d’altres.

Aquest 14 d’abril el Port de Tarragona ha acollit la trobada de la consellera Meritxell Serret amb el cos consular agregat de Barcelona. Més de 50 personalitats, nacionals i internacionals, s’han trobat a la Sala Josefina Castellví de la seu institucional de l’Autoritat Portuària de Tarragona per conèixer de primera mà el projecte de la Vall de l’Hidrogen de Catalunya. Ela representació del cos consular agregat estava format per cònsols i autoritats del Japó, Xina, Estats Units, Quebec, Brasil, Xile, Mèxic, Argentina, Burkina Faso, etc. Així com per responsables d’afers comercials de diferents països: Àustria, Finlàndia, Suïssa, Alemanya, Països Baixos, República Txeca, Finlàndia, Portugal, etc. L’acte ha començat amb el discurs de benvinguda per part del president del Port, Saül Garreta i, a continuació la consellera d’Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret ha fet la seva intervenció remarcant la importància de la creació de sinergies mundials per un desenvolupament econòmic global sostenible

La trobada ha comptat amb diferents intervencions centrades en el projecte de la Vall de l’Hidrogen a Catalunya, un projecte amb l’objectiu de liderar la transició energètica necessària a escala nacional i mundial. Una iniciativa estratègica de país amb orígen tarragoní per crear un ecosistema integrat al voltant de la cadena de valor de l’hidrogen per aconseguir la neutralitat climàtica, l’augment de la competitivitat empresarial i la millora del benestar de les persones.

Una cinquantena de personalitats han escoltat les diferents intervencions sobre la iniciativa estratègica de país ‘La Vall de l’Hidrogen’. Després de les paraules de benvinguda per part del president del Port de Tarragona, Saül Garreta i, de la intervenció de la consellera Meritxell Serret, el director general d’Indústria, Oriol Alcoba ha transmès el context i les grans oportunitats que presenta el projecte de la Vall d’Hidrogen, una estratègia vital que revertirà positivament en la creació de valor social, econòmic i ambiental sostenible.

A continuació ha estat el torn de paraula del Director of Technical Office at Catalonia Hydrogen Valley, Isaac Justícia, qui ha fet un recorregut per la part més tècnica del projecte. Seguidament, Ignasi Cañagueral, president de l’AEQT i director de l’empresa Dow Chemical a Tarragona ha explicat els plans de futur del sector química cap a la transició energètica i un esquema d’economia circular del plàstic, on l’impuls a la tecnologia per a la producció d’hidrogen verd és clau.

Per finalitzar el torn de les intervencions, Genoveva Climent, directora de ChemMed i del departament de Negoci del Port Tarragona ha estat l’encarregada de la cloenda de l’acte.

Per acabar el Port Tarragona ha organitzat una visita per mar de les instal·lacions del recinte tarragoní per explicar i mostrar els avantatges i oportunitats, de present i de futur, d’un Port que enceta una etapa decisiva més sostenible, social i competitiu.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona