La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana visita el Port de Tarragona

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana visita el Port de Tarragona
24 Mar
2023

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

 

 

La ministra Raquel Sánchez, el secretari general d'Infraestructures, Xavier Flores, i el president de Ports de l'Estat, Álvaro Rodríguez, s'han reunit amb el president de l'APT, Saül Garreta

La trobada ha servit per explicar els plans de futur i els projectes estratègics del Port

La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA), Raquel Sánchez ha visitat avui el Port de Tarragona. La ministra, acompanyada per Xavier Flores, secretari general d'infraestructures del MITMA; Álvaro Rodríguez Dapena, president de Ports de l'Estat; i Santiago Castellà, subdelegat del Govern a Tarragona, ha mantingut una reunió de treball amb el president del Port de Tarragona, Saül Garreta, i altres membres del Comitè Executiu de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT).

Garreta també ha fet un repàs dels projectes d'ampliació del Port de Tarragona al terme municipal de Vila-seca que l'Ajuntament d'aquest municipi i l'APT van presentar en públic el mes de febrer sota el lema "Cal·lípolis, l'Equilibri Sostenible". Un pla de creixement econòmic respectuós amb el medi natural i el paisatge amb objectius ambiciosos com la construcció del contradic de Ponent, les mesures mediambientals compensatòries per estabilitzar la platja de la Pineda i la recuperació dels Prats d'Albinyana, espai inclòs en la Xarxa Natura 2000. El president també ha explicat que el projecte de construcció del contradic aspira a una ajuda de fins a 27 milions d'euros a través de la pròxima convocatòria dels Fons Europeus CEF (Connecting Europe Facility – Mecanisme Connecta Europa).

La reunió també ha servit per parlar de temes ferroviaris, atesa la necessitat de descarbonitzar el transport de mercaderies i el compromís del Port amb una infraestructura econòmicament sostenible. El president de l'APT ha exposat els plans del Port en matèria d'accessos ferroviaris, l'estat actual de la construcció de la PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo (subvencionada amb 14 milions d'euros dels Fons MRR de la UE) i els plans d'ampliació i modernització de la terminal intermodal de la Boella. Finalment, el president ha fet referència al projecte de restauració de la Torre d'en Virgili, una edificació defensiva del segle XVI situada al costat de la ZAL, per a la qual l'APT opta a l'ajuda del 2% cultural per realitzar-lo.

Visita a la ZAL

La visita de la ministra al Port de Tarragona s'ha completat amb un desplaçament fins a la ZAL per conèixer de primera mà els treballs en curs i les perspectives de futur d'aquest important espai logístic de gairebé 1 milió de metres quadrats. La ZAL és, en aquests moments, l' espai logístic annex a un port més rellevant de la Mediterrània i és una gran oportunitat per potenciar l'economia de Catalunya, contribuir a la transformació econòmica del territori i atraure nous sectors econòmics que complementin la química i el turisme.

El desenvolupament d'aquesta infraestructura logística suposarà el creixement del 20% de la superfície de l'espai portuari, la possibilitat d'augmentar entre 2,7 i 4,6 milions de tones més a l'any quant a volum de tràfics de mercaderies i la creació de 2 a 3 mil nous llocs de treball directes i indirectes.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona