Completat amb èxit el reflotament de l’Eleonora E

Completat amb èxit el reflotament de l’Eleonora E
27 Sep
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’operativa va durar un total de tres setmanes amb la participació de més de 30 persones

Després del reflotament el veler va ser traslladat al dic sec del varador del Serrallo

El reflotament de l’Eleonora E ha estat completat amb èxit després de culminar ahir les tres setmanes d’operativa on hi van participar més de 30 persones arribades d’arreu de l’estat i Portugal d’Ardentia, empresa especialitzada en salvaments marítims amb base operativa al Port de Tarragona.

El veler va completar l’última fase del reflotament realitzant el recorregut de poc menys de 800 metres travessant en diagonal la dàrsena de la Marina Port Tarraco per ser varat a les instal·lacions de PTW Tarragona.

Tres setmanes d’operativa

La maniobra de reflotament aprovada per Capitania Marítima i executada per l’empresa especialitzada Ardentia va començar fa tres setmanes amb la inspecció mitjançant submarinistes de l’estat de l’embarcació per posteriorment realitzar les primeres reparacions. Un cop es van dur a terme aquestes primeres tasques es va col·locar un conjunt de globus que acompanyats de dues gran grues van adreçar el iot amb un sistema anomenat parbuckling. Seguidament es va procedir a les reparacions d’estribord, on es va produir l'impacte, mentre que un equip especialitzat va continuar les reparacions temporals sota l'aigua.

Amb les primeres reparacions realitzades, es va procedir a aixecar l'embarcació amb l’ajuda de dues potents grues fins que tota la coberta principal va quedar fora de l'aigua, per finalment acabar de reparar els danys bombejant els compartiments inundats i així recuperar la flotabilitat.

Aquesta darrera fase va concloure a finals de la setmana passada, deixant el veler a punt per ser traslladat al varador abarloat (atracada al costat d’una altra embarcació) i remolcar simultàniament amb dues embarcacions auxiliars, tal i com es va fer ahir dilluns.

Retorn a la normalitat

Un cop finalitzada l’operativa i l’empresa encarregada del reflotament acabi amb tots els procediments pendents, els amarratges tornaran a estar disponibles per a realitzar operacions i acollir noves embarcacions amb normalitat, dins de les instal·lacions de la Marina Port Tarraco.

L’Eleonora E

L’Eleonora E és un iot amb bandera del Regne Unit i país d'origen Portugal. Té una mànega de 8,11 m, una eslora de 41,48 mi un GT 141. Es tracta d'una rèplica de la goleta Westward construïda el 2002 a les drassanes de Graaf Hardinxveld-Giessendam als Països Baixos.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

The aim is to open up the port and its spaces to the people, giving them the opportunity to get to know its facilities and to see the different port operations, both from the land and the sea.

 

ACTIVITIES | FORMS