Back

Cinema a la fresca en català tots els dijous d’agost a la pèrgola del Serrallo

Cinema a la fresca en català tots els dijous d’agost a la pèrgola del Serrallo
02 Aug
2022

El Port de Tarragona ofereix, gratuïtament, una sessió de cinema tots els dijous del mes d’agost, a les 21.30 hores

Quatre films d’èxit doblats al català s’exhibiran per a tots els públics

El passat dissabte 30 de juliol amb el grup Els Cremats va cloure la 30a edició del festival ‘Havaneres del Port de Tarragona’, un esdeveniment tradicional de les nits estiuenques de dissabtes durant el mes de juliol. L’èxit que va tenir aquesta tradicional cantada ha fet que el Port de Tarragona engegi un nou cicle per al mes d’agost en el mateix espai a l’aire lliure: ‘Cinema a la fresca’. Aquesta nova iniciativa vol completar el programa d’activitats que duu a terme l’estiu el Port de Tarragona a través del Museu del Port, el Teatret del Serrallo, l’Arxiu i les exposicions del Moll de Costa. 

‘Cinema a la fresca’ s’engega amb la voluntat de continuar l’èxit d’assistència que van tenir les havaneres en el mateix espai de la pèrgola del Serrallo. També a l’aire lliure i d’accés lliure, on es podran visualitzar, tots dels dijous d’agost, quatre pel·lícules en llengua catalana per a tots els públics.

Les sessions són els dijous 4, 11, 18 i 15 d’agost a les 21.30 hores i no cal fer reserva. Es preveu un aforament màxim de dues-centes persones en cada sessió.

Mascotes

Demà passat, 4 d’agost, es projectarà el film d’animació Mascotes 2 (2019). Produïda pels Estats Units, està dirigida per Chris Renaud amb guió de Brian Lynch i és la seqüela de Mascotes (2016). Té una durada de 98 minuts. Narra com Max s’enfronta a nous i importants canvis a la seva vida: la seva mestressa Katie no només s’ha casat, sinó que també ha estat mare. En un viatge familiar coneix al gos granger Rooster, amb qui aprèn a dominar les seves pors. I Gidget tracta de recuperar la joguina favorita de Max dins d’un apartament ple de gats, mentre Snowball s’embarca en una perillosa missió per alliberar un tigre blanc. Segons el crític Clarke (The Guardian) ‘Heus aquí una raresa de Hollywood: una seqüela millor que la pel·lícula original. És més enginyosa, menys frenètica i presenta nous i originals personatges’.

Space Jam 2

El dijous 11 d’agost es projectarà Space Jam 2: Noves llegendes (2021), un film d’animació produït als Estats Units per Warner Bros. En la sinopsi, la superestrella de l’NBA, LeBron James, s’uneix a Bugs Bunny i a la resta dels  Looney Tunes en aquesta esperada seqüela. Per a la crítica és una de les millors pel·lícules d’animació de l’any passat i va obtenir dos premis Razzie. Té una durada de 120 minuts.

Els Croods

El 18 d’agost,  es projectarà el film d’animació Els Croods: Una nova era (2020). dirigit per Joel Crawford i produït per la famosa DreamWorks Animation. Va assolir tres nominacions en el seu any d’estrena: millor pel·lícula d’animació als Globus d’Or i del Sindicat de Productors (PGA) i sis nominacions als Premis Annie. Té una durada de 95 minuts. A la pel·lícula, la primera família prehistòrica és obligada a buscar un nou lloc on viure. I quan troben un idíl·lic paradís, es troben en una altra família que ja hi viu, els Mesmillor. Per al crític del diari El País, J. Ocaña, "repeteix el que és bo de l'original: velocitat de vertigen en els acudits i l'acció; notable gràcia en els personatges secundaris i una hilarant volta de rosca a les maneres d'educació dels nostres fills".

La invenció d’Hug

La darrera projecció, el 25 d’agost, és el film La invenció d’Hug (2011) dirigit per Martin Scorsese amb Asa Butterfield, Ben Kingsley, Jude Law, Francesca Scorsese i el mateix director en el repartiment. Es narra una història en el París dels anys trenta, quan Hug, orfe, rellotger i lladre viu entre els murs d’una atrafegada estació de trens parisenca. Ningú sap de la seva existència fins que li descobreix una excèntrica nena amb qui viurà una increïble aventura. Té una durada de 127 minuts i va obtenir el 2011, cinc Òscars tècnics i onze nominacions, el National Board of Review a la millor pel·lícula i direcció, el Globus d’Or al millor director i Premi BAFTA al millor disseny tècnic entre d’altres.