El president Josep M Cruset clou unes exitoses jornades TIC i ciberseguretat

El president Josep M Cruset clou unes exitoses jornades TIC i ciberseguretat
03 Jun
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les jornades han comptat amb més d’una vintena de ponències d’experts en la matèria que han presenciat uns 170 assistents

El president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, i el subdirector de seguretat i protecció a Ports de l’Estat, Javier Gesé, han clausurat avui al Tinglado 1 del Moll de Costa la cinquena edició de les Jornades TIC i de Ciberseguretat a Port Tarragona “Enjoy IT”, fent una crida per incrementar la “sensibilitat” cap aquest sector clau en el desenvolupament de les empreses.

En el seu discurs el president ha afirmat: “La seguretat és un dels pilars essencials de l'activitat portuària, així com la digitalització dels processos i serveis, ja que ambdós un elements són bàsics per poder garantir un serveis portuaris eficients i ser competitius en el marc del transport marítim mundial”.

L’èxit d’aquestes jornades queda palès amb la gran xifra d’assistents, que s’ha enfilat fins als 170, i la presència de la majoria d’Autoritats Portuàries d’arreu de l’Estat. També cal destacar la presència d’empreses de diferents sectors, des de fabricants de components a empreses de desenvolupament de software.

El programa ha estat centrat en quatre grans blocs. El primer bloc al voltant de la ‘Transformació digital en les Autoritats Portuàries’, el segon bloc ‘Transport i Logística’, el tercer bloc en ‘Ciberseguretat’ i el darrer bloc sobre ‘Smart Ports (sensorització, intel·ligència artificial, etc).

Entre les ponències més influents hi ha destaquen la de la periodista especialitzada en ciberseguretat i tecnologia, Mònica Valle, i la del Director d’Operacions de Ciberseguretat a Telefónica Tech, Alejandro Ramos. Totes les ponències que s’han dut a terme en el Tinglado 1 del Moll de Costa han destacat per l’interès despertat entre els assistents que han generat grans debats de networking.

Donant a conèixer Tarragona i el territori

El Port Tarragona va assumir el repte d’organitzar una nova edició elaborant també un programa paral·lel per donar a conèixer tant la ciutat de Tarragona com el territori. D’aquesta manera els assistent que així ho han desitjat han pogut conèixer, després de les jornades, l’oferta cultural i gastronòmica.

Aquest any, per primer cop, el Port Tarragona ha passat el testimoni a la següent Autoritat Portuària que organitzarà aquest esdeveniment, que serà la Bahía de Cádiz el 2023. La primera edició d’aquestes jornades es va celebrar a Huelva l’any 2004 i des de llavors aquesta trobada professional s’ha anat assentant i enfortint en les edicions posteriors; Cartagena el 2016, Madrid el 2017 i la darrera edició a València l’any 2019.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona