Port de Tarragona i Lleida treballaran plegats per impulsar una estació de mercaderies i port sec

Port de Tarragona i Lleida treballaran plegats per impulsar una estació de mercaderies i port sec
13 May
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El president de l'Autoritat Portuària de Tarragona (APT), Josep Maria Cruset, es va reunir ahir amb el primer tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme de la Paeria de Lleida, Toni Postius, i amb representants de la Cambra de Comerç i d'Asfac, per estudiar la col·laboració per impulsar una terminal de mercaderies i port sec al futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans en el terme municipal de Lleida.

L'Autoritat Portuària de Tarragona i l'Ajuntament de Lleida s’han reunit a la seu institucional del Port de Tarragona per estudiar línies de col·laboració per al desenvolupament de la terminal ferroviària de mercaderies del futur polígon de Torreblanca Quatre Pilans Totes dues organitzacions han coincidit en qualificar de projecte estratègic per a l'economia del conjunt de les Terres de Lleida i per al creixement dels tràfics, millora de la cadena logística, i dels serveis del Port de Tarragona.

Postius ha explicat als responsables de l’APT la planificació prevista, que preveu una terminal ferroviària de 750 metres de longitud, ampliable fins a 1.500 metres, i ha destacat que comptaria amb capacitat suficient per convertir-se en un port sec de càrrega i descàrrega de mercaderies que complementés el Port de Tarragona, millorant així la capacitat d'exportació i importació per via marítima de les empreses de Lleida.

Tant Cruset com Postius i els representants de la Cambra de Comerç i d’Asfac coincideixen en la necessitat de potenciar el transport ferroviari i les infraestructures per assolir un transport de mercaderies més eficient i sostenible. El president del Port de Tarragona ha afirmat que "el polígon industrial Torreblanca - Quatre Pilans és d’interès no només per a la ciutat de Lleida i del Port de Tarragona, sinó que és un projecte de país que permetrà desenvolupar el territori de Lleida i del país, amb una aposta clara pel transport sostenible mitjançant l’estació ferroviària."

En la reunió, també hi han participat la directora comercial de l’APT, Genoveva Climent; el secretari general de la Cambra de Comerç de Lleida, Josep Ramon París, i Joan Ramon Albareda, membre de la junta directiva de la patronal del sector dels farratges Asfac, ja que totes dues entitats estan molt interessades en el potencial d'aquest projecte per impulsar l'activitat econòmica.

L'aprovació del Pla Director Urbanístic d'Activitat Econòmica del nou polígon de Torreblanca Quatre Pilans està prevista per al pròxim mes de juliol i és l'eina que permetrà arrencar la posada en marxa d'aquest gran nou sector industrial a Lleida.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors