Back

Port de Tarragona organitza un exercici de rescat d'un operari de grua al Moll de Castella

Port de Tarragona organitza un exercici de rescat d'un operari de grua al Moll de Castella
09 May
2022

L’exercici ha servit per a comprovar l'eficàcia dels plans d’autoprotecció i millorar les actuacions en emergències

El Port de Tarragona ha organitzat avui un exercici de rescat d'un operari de grua. L’entrenament ha simulat el cas d’un gruista que queda inconscient dins de la cabina d'una grua mòbil, en una de les terminals de Noatum, al recinte portuari, a causa de l'emissió de fums procedent de l'incendi en la mateixa grua. L’exercici ha consistit en el recat del gruista i en l’extinció de l’incendi declarat a la grua.

El Port de Tarragona realitza aquest tipus d’exercicis per comprovar l'eficiència dels plans d'autoprotecció de la Autoritat Portuària de Tarragona i de la comunitat portuària. A més s’ha provat el sistema de comunicació automàtica ALERT 24 que difon automàticament missatges SMS, e-mail i de veu dins de la comunitat portuària per tal d’alertar, informar i donar instruccions, si s’escau.

L’exercici ha consistit en el rescat d'un gruista que queda inconscient dins de la cabina d'una grua mòbil de la empresa Noatum, mentre es descarregava un vaixell de cereals en el Moll de Castella del port, així com l'extinció d'aquest incendi. A més s’ha procedit a l’extensió de barreres flotants a prop del vaixell, per tal d’evitar una possible contaminació marina per vessament de combustible de la rua.

En la maniobra, en el qual s'ha activat els plans d'autoprotecció del Port de Tarragona: PAU, nivell 1 i PIM en alerta, s’ha posat a prova la coordinació entre equips d’emergències, la preparació dels equips i altres aspectes tècnics. L’exercici ha servit per a comprovar l'eficàcia d'aquests plans i millorar les actuacions en emergències en les quals estiguin implicades operatives portuàries.

El simulacre ha comptat amb la intervenció de personal de la terminal de Noatum, Capitania Marítima, Salvament Marítim, Bombers del Parc Químic , Bombers de la Generalitat de Catalunya, i amb la Policia Portuària i personal del sanitari de Prevenport (Activa Mutua).