Arriba al Port Tarragona el vaixell portacontenidors més gran de la seva història

Arriba al Port Tarragona el vaixell portacontenidors més gran de la seva història
27 Apr
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

L’MSC Sindy compta amb 337m d’eslora i 14m de calat i descarregarà  més de 1.000 contenidors en el moll d’Andalusia

Avui dimecres 27 d’abril ha atracat al moll d’Andalusia del Port Tarragona l’MSC Sindy, el vaixell portacontenidors més gran que ha visitat mai els molls tarragonins. Aquest vaixell arriba provinent del Port de Marsaxlokk (Malta) i descarregarà 1.148 contenidors. Un cop acabada l’operativa el vaixell partirà rumb London Gateway Port, al Regne Unit.

Les grans dimensions d’aquest portacontenidors ha fet que la seva operativa d’entrada al Port, que ha estat a les 06:00h d’avui dimecres, ha tingut d’espera la sortida de tots els vaixells pesquers per poder realitzar la maniobra amb totes les garanties de seguretat.

Amb un arqueig brut de 107.849 GT, una mànega de 45,63 metres, 337 metres d’eslora, més llarg que el carrer de la Unió de Tarragona i una mica menys que tres illes de l’Eixample de Barcelona. El calat de l’MSC Sindy és de 13,95 metres, en la part més profunda, molt proper dels límits de calat del propi moll on es troba la terminal de contenidors.

L’aposta per la càrrega general

El Port de Tarragona treballa per la diversificar els seus tràfic i potenciar la càrrega general. Les dades de tràfics registrades en els últims mesos mostren una lleugera tendència a l’alça, si mentre en el primer trimestre de 2021 la càrrega general sumava 535.153 tones, enguany a 31 de març, el Port registrava 663.808 tones. El creixement del moviment de mercaderies en contenidor ha estat important durant les últimes setmanes i mesos, duplicant les xifres de l'any anterior, fruit de les operatives en trànsit de vaixells de MSC amb escales que estaven previstes en ports propers a Tarragona però amb alta taxa de congestió.

Els projectes englobats sota el lema “’Horitzó 2023” cada cop més a prop d’entrar en funcionament, les infraestructures projectades pel Port com la PortTarragona Terminal Guadalajara – Marchamalo, la Zona d’Activitats Logístiques i la concessió a CTC de la Terminal Intermodal de La Boella, i les infraestructures com el Corredor del Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla, acabaran de donar l’impuls qualitatiu i quantitatiu als tràfics del Port.

Una terminal preparada

La terminal de contenidors del Port Tarragna està ubicada en un punt estratègic del recinte portuari: molt a prop de la zona de control i inspecció de mercaderies (PIF) i també de la Terminal Intermodal de la Boella, la qual es troba en el traçat del corredor del Mediterrani.

A més  de la futura ZAL, en el seu entorn més proper hi ha el polígon químic més gran del sud d'Europa , per la qual cosa és una excel·lent opció per al tràfic intermodal de productes químics.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors