El Port Tarragona inicia la seva primera ruta ferroviària regular multiclient

El Port Tarragona inicia la seva primera ruta ferroviària regular multiclient
20 Jan
2022

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Aquest nou servei comptarà amb dues freqüències setmanals, els dilluns i els dijous

El comboi carregat de contenidors connectarà Tarragona amb diferents destinacions d’Andalusia

El Port Tarragona ha iniciat aquest dijous el primer servei ferroviari regular multiclient TECO (tren exprés de contenidors) en les seves instal·lacions. Es tracta d’una connexió que uneix Tarragona amb Andalusia i viceversa un mínim de dos cops per setmana, amb parades a Córdoba (El Higuerón), Sevilla (La Negrilla) i San Roque (Cádiz), amb un temps de trànsit de 24 hores. Les arribades es produiran dilluns i dimecres/dijous i les sortides el mateix dilluns i dijous al matí. Puntualment, d’acord amb la demanda, es faran tres sortides setmanals. Aquest primer comboi té una llargada de 550 metres i ha transportat un total de 1.500 tones de mercaderia.

Aquest nou servei és explotat per l’empresa de transport Multirail, que s’encarrega de la comercialització i captació de clients, traccionat per Captrain, mentre que Transpaís realitzarà la càrrega i descàrrega dels contenidors a la PortTarragona Terminal La Boella. Al ser un comboi multiclient qualsevol empresa interessada podrà fer-ne ús independent de si es tracta de tràfic purament continental o amb component marítima.

El canvi d’ubicació del servei ferroviari, que fins ara s’operava a la terminal d’Entrevies, permetrà una millor gestió de les mercaderies, en disposar de més espai, i també facilitarà la configuració de combois més llargs, així com un potencial increment de freqüències i la compatibilització amb els tràfics portuaris regulars ja existents.

El Port amb les instal·lacions preparades

La terminal intermodal de la Boella serà l’escenari on arribaran i s’expediran els combois ferroviaris. Les actuals instal·lacions compten amb l’espai i maquinària idònia per poder realitzar aquestes operatives amb totes les garanties i comoditats necessàries. D’entrada es preveu que faran entrada al port composicions amb un mínim de 10 vagons (20 contenidors), tot i que la configuració final és flexible en funció de la demanda.

Davant la futura ampliació i millora de la PortTarragona Terminal la Boella, amb una inversió público-privada de més de 25 milions d’euros, el Port de Tarragona ha previst mantenir el servei mentre es realitzen les obres a la infraestructura. D’aquesta manera la nova terminal podrà comptar amb el primer servei regular quan entri en funcionament.

Bones perspectives

Es preveu que la nova línia incrementarà el tràfic en un mínim de 5000 TEUs el primer any. A més, l’actual auge del mercat ferroviari i les connexions marítimes del Port de Tarragona, com el servei Ro-Ro amb Turquia, el més ràpid de la península amb el país eurasiàtic, pot provocar sinergies molt positives com l’ampliació del servei, de dos a tres combois per setmana.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona