El Port Tarragona participa en les Jornades DAFO Lleida-Tarragona per compartir i sumar estratègies al territori

El Port Tarragona participa en les Jornades DAFO Lleida-Tarragona per compartir i sumar estratègies al territori
02 Dec
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Unes Jornades celebrades aquest 1 de desembre a la Seu Vella de Lleida amb l’objectiu de reflexionar sobre qüestions estratègiques per al futur del territori

Les i els assistents posen de manifest la seva aposta per la col·laboració entre les dues ciutats amb la voluntat de tirar endavant per promoure el dinamisme econòmic, social, cultural i turístic

El president del Port assegura que les línies estratègiques, en les que el Port està immers, situaran a Tarragona com el hub logístic més competitiu de la península Ibèrica i el Sud d’Europa

Aquest dimecres, 1 de desembre, es van celebrar, a la Seu Vella de Lleida, les ‘Jornades DAFO sota el títol ‘Lleida-Tarragona. Impulsant la innovació i l’emprenedoria sostenibles’.

El Port de Tarragona, de la mà del seu president Josep M. Cruset, va ser-hi present per explorar els nexes d’unió econòmics i socials per cercar sinergies que permetin, ambdós territoris, aprofitar i reforçar les potencialitats que tenen en sectors agroalimentaris, turístic, i cultural.

Les jornades van comptar amb representants de diferents organismes, entitats i administracions públiques que treballen per impulsar i potenciar aquests lligams entre els territoris. Per una banda, el Departament de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, la Cambra de Comerç de Lleida, la Cambra de Comerç de Reus, la Diputació de Lleida, entre altres.

Les jornades DAFO han posat en relleu la relació existent entre Lleida i Port Tarragona pel que fa al transport de mercaderies, així com el compromís per potenciar totes les oportunitats dels dos territoris entorn de la transició energètica cap a energies renovables.

En el torn de paraula del president del Port, Cruset ha explicat el projecte que està desenvolupant el Port de Tarragona per afavorir la intermodalitat entre el transport de mercaderies marítim i ferroviari. Un dels pilars d'aquest projecte és la terminal ferroviària que està construint a Guadalajara, que aprofitarà el corredor del centre de la Península i que també beneficiarà Lleida. Un altre vessant del projecte és la zona d'activitats logístiques que també s'està construint al mateix Port de Tarragona. El president del Port ha dit que cal estar preparats per aprofitar les oportunitats que generarà el Corredor del Mediterrani i el túnel del Coll de Lilla, que escurçarà un quart d'hora la connexió viària amb Lleida.

Durant les diferents intervencions, els participants han coincidit en la importància d'un país en xarxa, que no se centri només en l'Àrea Metropolitana de Barcelona i també tingui en compte de territori, sobretot pel que fa a inversions públiques, han expressat la voluntat de cercar aliances entre les dues ciutats en àmbits com poden ser l'agroalimentari, el turístic o el cultural.

El president ha destacat ‘El Port Tarragona és el Port de Lleida, per l’entrada de cereals per a fabricar el pinso per a la indústria ramadera de la plana de Lleida. Per Port entren entre cinc i sis milions de tones d’agroalimentaris amb destinació a Lleida-Aragó, principalment.

Port Tarragona, motor econòmic de Catalunya

El Port ocupa actualment la 4a posició en el sistema portuari estatal i treballa per millorar el seu posicionament a la Mediterrània, realitzant inversions per augmentar els tràfics, potenciar la intermodalitat i millorar les connexions terrestres.

Cruset també ha volgut afegir com en aquests moments, el Port està immers en la implementació de l’estratègia Horitzó 2023. Un any que conflueixen infraestructures terrestres estratègiques com el Túnel del Coll de Lilla i el Corredor del Mediterrani, i inversions pròpies com la Zona d’Activitats Logístiques del Port Tarragona (ZAL), PortTarragona Terminal Guadalajara-Marchamalo, la Terminal Intermodal de la Boella. Aquestes línies estratègiques posicionen a Tarragona com el hub logístic més competitiu de la península Ibèrica i el Sud d’Europa.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona