El Port Tarragona i Repsol realitzen un exercici d’emergències de forma conjunta

El Port Tarragona i Repsol realitzen un exercici d’emergències de forma conjunta
18 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

En aquesta pràctica han participat de manera combinada efectius de la concessió de Repsol, Policia Portuària i Guàrdia Civil

La pràctica s’ha realitzat amb èxit permetent verificar la solidesa de les mesures de protecció existents i la coordinació adequada i ràpida de tots els participants

El Port Tarragona i Repsol han realitzat aquest dimecres un exercici de forma conjunta en el pantalà que l’empresa energètica té a les instal·lacions portuàries tarragonines. En aquesta pràctica han participat de manera combinada efectius de la concessió de Repsol, Policia Portuària del Port de Tarragona i Guàrdia Civil.

En aquesta pràctica s'ha revisat l’efectivitat dels sistemes de protecció de la instal·lació portuària davant d’una situació d’intrusió, així com l’efectivitat de les mesures de detecció existents i els mitjans de coordinació entre els diferents organismes que recull el pla de protecció portuària, tant de la instal·lació de Repsol com del Port de Tarragona.

La pràctica va acabar amb èxit, permetent verificar la solidesa de les mesures de protecció existents i la coordinació adequada i ràpida de tots els participants.

Exercicis continuats

El Port de Tarragona organitza aquests tipus de simulacres durant tot l’any per comprovar la coordinació, organització i efectivitat dels protocols establerts per fer front als diferents tipus d’emergències. Els exercicis consisteixen en simulacres de situacions reals que podrien haver d’afrontar els diferents cossos d’emergències i de seguretat implicats en els plans de seguretat del Port. Cada exercici permet detectar les millores que cal introduir per assegurar una resposta correcta per part de totes les parts implicades.

En què ha consistit la pràctica

En aquest cas, la pràctica ha consistit en detecció per part del servei de seguretat de l'empresa Repsol d'una intrusió en el seu perímetre. Per fer front a l’emergència es va activar el CCV de Policia Portuària amb patrulles terrestres i marítimes, trucada a l'Oficina de Protecció Portuària del Port de Tarragona per notificar-li la incidència i complir amb les indicacions que ell mateix estimi oportunes.

Seguidament l’OPP del Port, procedeix a trucar des de CCV de Policia Portuària al cos de Guàrdia Civil Especialistes per notificar-los la incidència i sol·licitar-ne el suport. Ambdós cossos policials localitzen i detenen l’intrús dins del recinte portuari. Una vegada comprovada la identitat de l'intrús i confirmada la seva manca de requisitòries judicials, es procedeix a denunciar-lo per accés indegut al recinte portuari i es procedeix a expulsar-lo del Port de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors