El Tinglado 1 rep l’exposició ‘El fabulós món del cinema’, on es desvetlla com el territori català ha estat l’escenari de la filmació de pel·lícules i sèries

El Tinglado 1 rep l’exposició ‘El fabulós món del cinema’, on es desvetlla com el territori català ha estat l’escenari de la filmació de pel·lícules i sèries
05 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La mostra, gratuïta, estarà oberta al públic fins al 12 de desembre

L’exposició vol posar en valor i descobrir com, la riquesa paisatgística i monumental de Catalunya, han estat escenaris de reconegudes pel·lícules i sèries

El públic s’endinsarà en un món fascinant, des de mitjans dels anys cinquanta fins als nostres dies i, podrà reconèixer escenaris que li seran força familiars

Aquest divendres, 5 de novembre, el Refugi 1 del Moll de Costa acull una nova i atractiva exposició sota el títol ‘El fabulós món del cinema’. La mostra, gratuïta, estarà oberta al públic fins el 12 de desembre.

Es tracta d’un recull de fotografies de cinema destacant i descobrint, per a totes les persones amants del cinema, com els paisatges del nostre país han estat escenaris de reconegudes pel·lícules i sèries, a la vegada que reforça i incentiva el Turisme Cinematogràfic, una nova corrent turística.

Aquesta exposició itinerant i didàctica pretén donar a conèixer la història dels grans rodatges esdevinguts a la Península, des de mitjans dels anys cinquanta del segle passat fins als nostres dies. El públic s'endinsarà al món fascinant del setè art i podrà reconèixer amb una mirada particular escenaris de pel·lícules i sagues mítiques que han omplert la petita i gran pantalla.

És força curiós com en ‘El fabulós món del cinema’ es pot descobrir com Jordània, Cuba, la Sibèria russa, Turquia, l'Oest americà, o, fins i tot, el regne d'una galàxia molt llunyana, han estat representats al nostre país. La gran diversitat paisatgística i riquesa monumental que ofereix el nostre territori, ha permès adaptar-ho perquè actors i actrius de primer nivell hagin donat vida als seus personatges. Des d'Ava Gardner, Orson Welles, Kirk Douglas, Elizabeth Taylor, passant per Clint Eastwood, Sophia Loren, Claudia Cardinale, fins Arnold Schwarzenegger, Harrison Ford, Liam Neeson o Matt Damon.

La mostra desvetlla, per exemple, com la reconeguda pel·lícula ‘El Perfum’, història d’un assassí basada en el best-seller de Patrick Süsking, va ser gravada, gairebé totalment a Catalunya.

Autor i comissari de l’exposició

El comissari i autor de les fotografies és Jaume Palau, diplomat en Turisme i expert en rutes de cinema. Ha recorregut el món a la recerca d'escenaris de pel·lícules i sèries de televisió. Escriptor, arqueòleg cinematogràfic i autor de diferents publicacions relacionades amb la temàtica coneguda universalment com a ''Film Tourism''.

El seu objectiu és difondre i promoure el turisme cinematogràfic amb el seus treballs. També és autor de llibres sobre la temàtica, com són ‘Licencia para viajar’, ‘De vacaciones por los Siete Reinos’ o ‘SET WARS’.

L’horari per visitar el Tinglado 1 és de dimarts a dissabte de 10 h a 13 h i de 16 h a 19 h. Diumenges i festius d’11 h a 14 h. Els dilluns romandrà tancat.

Recorregut cinematogràfic pel Tinglado 1

El Tinglado 1 acull les imatges, i el seu autor i comissari, ha volgut crear tres espais diferents.

El primer espai presenta autògrafs d'actors com Sofia Loren, Charlton Heston, Kirk Douglas, Harrison Ford o Sean Connery, fotocroms i fotografies originals d'aquells grans rodatges de pel·lícules com són Pandora i L'holandès errant (1951); El Cid (1961); Lawrence d'Aràbia (1962); El fabulós món del circ (1964); Doctor Zhivago (1965); Campanades a mitjanit (1965); El bo, el lleig i el dolent (1966); La llum de la fi del món (1971); Conan, el bàrbar (1982); Indiana Jones i l'última croada (1989); 007 Mor un altre dia (2002) o El perfum: història d'un assassí (2006), entre d'altres.

El segon espai, consta d'una selecció de fotografies, del mateix autor, sobre el terreny per on han passat aquells grans rodatges.

El tercer i darrer espai, inclou rèpliques a escala real d'algunes peces relacionades amb els rodatges esmentats. Com l'espasa del Cid, el ponxo i el barret del personatge que interpreta Clint Eastwood als westerns dirigits per Sergio Leone, la fedora o el fuet de l'Indiana Jones, els artefactes més buscats pel mític arqueòleg com el Sant Graal o l'Ídol de la Fertilitat, o peces relacionades amb la saga James Bond, com ara les màscares de l'enemic que es corresponen a l'última pel·lícula que s'ha estrenat recentment als cinemes, o d'altres rèpliques com són els seus cotxes o els seus "gadgets". Altres elements de sagues com Star Wars, o sèries de televisió com Joc de Trons també hi són presents a la mostra. A més a més, s'exposen d'altres elements, de gran valor històric i cinèfil, com són programes de cinema de l'època o pòsters de diferents mides, entre d'altres.

Finalment, l'exposició es complementa amb ‘La bicicleta màgica’, una mostra que valora la història del cinema i del vídeo d'una manera amena i didàctica. Aquesta mostra presenta una selecció de projectors, filmadores, càmeres, entre altres dispositius, els quals permeten al visitant conèixer l'evolució del cinema i del vídeo.

De ben segur el públic visitant gaudirà, descobrirà i participarà d’una mostra relacionada amb el setè art, amb la màgia i la creativitat del cinema.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors