CIMALSA presenta el llibre: “Transport multimodal i autopista ferroviària”, al Port de Tarragona

CIMALSA presenta el llibre: “Transport multimodal i autopista ferroviària”, al Port de Tarragona
03 Nov
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El llibre, editat amb el suport de CIMALSA i escrit pel prestigiós historiador i investigador ferroviari Joan Carles Salmerón, analitza el transport multimodal i especialment, els sistemes d’autopista ferroviària

El president del Port de Tarragona Josep Maria Cruset i el president de CIMALSA i del clúster In-Move by Railgrup, Enric Ticó, han presentat el llibre “ Transport Multimodal i autopista ferroviària” de Joan Carles Salmerón. L’obra analitza l’evolució del transport ferroviari de mercaderies que, a l’àmbit de la multimodalitat aporta elements tan importants com l’autopista ferroviària, que pot convertir-se en una de les peces claus per a la descarbonització de les actuals cadenes logístiques i, en la millora de la sostenibilitat del conjunt dels transports.

CIMALSA, donant  suport a l’edició d’aquest llibre, manté l’aposta del Govern de tirar endavant terminals multimodals i l’autopista ferroviària com la de Vilamalla o al Port de Barcelona, entre d’altres projectes, com una eina necessària en l’eficiència de tot el sistema logístic i una peça clau en la lluita contra el canvi climàtic. Tot això reflectit en l’acord de Govern aprovat el passat mes de febrer, sobre la Estratègia Logística per a la Internacionalització de l’Economia Catalana, destacant la necessitat de desenvolupar la intermodalitat i la sostenibilitat en l’activitat logística.

Josep Maria Cruset, ha destacat que: “La inversió i la millora del transport per ferrocarril és clau per a un important node logístic intermodal de la península ibèrica com el Port de Tarragona, ja que és que en els propers anys augmentarà la seva capacitat de moviment de mercaderies, especialment de càrrega general, coincidint amb l’entrada en servei de tres infraestructures estratègiques al 2023: el corredor del Mediterrani, la PortTarragona Terminal a Guadalajara i l’ampliació i modernització de la terminal de la Boella, a dins del Port; que contribuiran a fer que el Port de Tarragona sigui més eficient, sostenible i competitiu en una activitat de futur com la logística i el transport ferroviari”.

L’autor destaca que les infraestructures de Catalunya necessiten d’inversions urgents per adaptar-se a les noves exigències socials i enfrontar els problemes climàtics. Aquesta obra analitza aquesta problemàtica, descrivint el transport multimodal i, especialment els sistemes d’autopista ferroviària des de diferents punts de vista.

D’altra banda, Enric Ticó ha assenyalat:  “El Ferrocarril és sense dubte el medi de transport més eficient i sostenible, però la xarxa ferroviària va ser dibuixada en clau viatgers, no en clau mercaderies. Per això, és fonamental desenvolupar infraestructures específiques pel al transport de mercaderies, ja siguin apartadors, terminals multimodals o autopistes ferroviàries (els camions que “pugen” directament al tren). Publicacions com aquesta ajuden als transitaris, operadors, etc a conèixer la nova realitat del transport ferroviari”.

Sobre CIMALSA:

CIMALSA és una empresa pública de la Generalitat de Catalunya encarregada de la promoció, el desenvolupament i la gestió d’infraestructures i centrals pel transport de mercaderies i la logística.

CIMALSA té com a missió oferir als sectors del transport i la logística els millors emplaçaments per a la seva competitivitat, i gestionar-los en clau de servei a l’usuari o a les empreses.

La voluntat de CIMALSA és la de sumar la seva aportació a la d’altres infraestructures amb la participació pública en Catalunya, com ara la xarxa de carreteres, els ports, les zones d’activitats logística, els aeroports o els ferrocarrils.

Sobre l’autor:

Joan Carles Salmerón, escriptor i historiador, i des de 2012 director de Terminus Centre d'Estudis del Transport, una institució que porta més de 40 anys treballant en l'estudi, la recerca i la divulgació de la història i tècnica dels transports. Resultat d'aquesta feina són els més de 50 llibres especialitzats que han publicat i la realització de nombrosos projectes internacionals per a diferents governs i institucions. En els darrers anys han participat també en projectes de conservació del patrimoni, incloent la preservació d'arxius i fons documentals. En Joan Carles Salmerón en els darrers anys ha coordinat l'edició dels diferents llibres, exposicions i projectes internacionals, la qual cosa el fa actualment un dels màxims coneixedors de la xarxa ferroviària catalana i dels nous projectes de mobilitat que sorgeixen arreu d'Europa.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona