El Port Tarragona adjudica la instal·lació de 578 panells fotovoltaics que produiran 263 kWh, el 26% del consum elèctric del Moll de Costa

El Port Tarragona adjudica la instal·lació de 578 panells fotovoltaics que produiran 263 kWh, el 26% del consum elèctric del Moll de Costa
16 Aug
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Els panells s’instal·laran a la coberta del nou Museu del Port i es preveu que generaran un estalvi anual de gairebé 32.000€

Els panells fotovoltaics, que sumaran 263 kW de potència màxima s’han adjudicat a l’empresa SOLCAM ENERGIA SL

La instal·lació, amb un import adjudicat de 205.000 € (IVA inclòs), començarà al mes de setembre i estarà operativa al novembre

El Port de Tarragona ha adjudicat, a l’empresa SOLCAM ENERGIA, SL, la instal·lació de les plaques fotovoltaiques en la modalitat d’injecció zero a la coberta de l’edifici del nou Museu del Port, al Refugi número 2.

Es tracta de 578 panells fotovoltaics de 455 Wp cadascun (Watts Pico, potència nominal d’un mòdul solar fotovoltaic) que produiran el 26% de l’energia elèctrica que consumeix el Moll de Costa. Aquest panells sumaran 263 kW de potència màxima al sistema de producció ja existent d’energia elèctrica fotovoltaica del Port, que assolirà així una capacitat màxima de producció de 419,81 MWh/any, dels quals 389,44 MWh/any seran per autoconsum.

El Port va iniciar el procés de licitació amb un pressupost base de 313.000 € (iva inclòs) i, finalment ha estat adjudicat per un import de 205.000 € (IVA inclòs). La intervenció es preveu començar durant el mes de setembre amb un termini d’execució de sis setmanes. Per tant es preveu que durant el mes de novembre estiguin operatives.

Aquest nou sistema augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en altres equipaments del Port de Tarragona. Actualment, el Port ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, a l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), a les dependències de Duanes, a la Confraria de Pescadors i a l’edifici de la Policia Portuària.

Transició verda al Port Tarragona

La instal·lació dels panells a la coberta del Museu del Port significarà assolir 389,44 MWh/any d’electricitat verda per ser autoconsumida en les instal·lacions del Port. En total, aquesta nova planta fotovoltaica generarà el 26% del total de l’energia necessària al moll de Costa, mentre que la resta serà aportada com fins ara, per la Comercialitzadora.

Amb la instal·lació dels panells fotovoltaics el Port ha calculat un estalvi econòmic anual de 31.666,04€/any amb una amortització simple d’aproximadament 8 anys, tot i que tenint en compte el preu d’adjudicació de la planta, l’amortització rondaria els 6 anys. Segons aquesta variable i els preus de l’energia en constant pujada, s’estima una amortització composta per sota dels 5 anys.

Amb aquesta nova instal·lació del Museu, el Port de Tarragona continua amb la implementació efectiva del seu Pla de Sostenibilitat-Agenda 2030 que recull les accions sostenibles i de cura amb el medi ambient que permeten dura a la pràctica el seu compromís amb l'entorn. El Pla de Sostenibilitat del Port de Tarragona, dins del seu segon eix ‘Creixement Sostenible’, explica com aquest creixement s’aconsegueix “amb una transició energètica i un impuls de les infraestructures del Port per afavorir la millora de l’eficiència energètica i per l’ús prioritari d’energies renovables”.

Futura instal·lació

La futura instal·lació funcionarà com una petita central de producció d’energia elèctrica, que injectarà el corrent produït a la xarxa interna de l’edifici pel seu autoconsum. La instal·lació estarà ubicada sobre la coberta amb un acabat exterior de xapa amb forma de teula de l’edifici. Els mòduls fotovoltaics s’instal·laran sobre la coberta del Museu assegurant la generació d’energia fotovoltaica el màxim nombre d’hores del període d’irradiació solar.

La instal·lació fotovoltaica està dissenyada per alimentar altres equipaments i edificis del Moll de Costa com els quatre Tinglados i els dos Refugis, on es troba el mateix Museu del Port de Tarragona.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona