El Port de Tarragona organitza cinc nits d’havaneres amb el títol ‘Nits a la Pèrgola’

El Port de Tarragona organitza cinc nits d’havaneres amb el títol ‘Nits a la Pèrgola’
29 Jun
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les tradicionals cantades d’havaneres tindran lloc a la pèrgola del Serrallo tots els dissabtes del mes de juliol a les 22:00h

Sota el títol ‘Les havaneres del Port’ cinc grups faran gaudir al públic amb la fórmula rítmica i melòdica de les actuacions

Aquest 29 de juny el president del Port, Josep Maria Cruset i la directora de Port i Ciutat Montse Adan, acompanyats pels mitjans de comunicació  han presentat sota la Pèrgola del Serrallo, les ‘Havaneres del Port- Nits a la Pèrgola’, un cicle impulsat per la marca cultural del Port, Moll de Costa.

La cantada d’Havaneres del Port- Nits a la Pèrgola’  de Tarragona,  arribarà tots el dissabtes del mes de juliol a les 22:00h com una cita musical i festiva. L’esdeveniment, emplaçat a l’emblemàtica Vila Marinera del Serrallo, s’ha convertit, en els darrers anys, en un acte cultural-musical força estimat pels veïns del barri pescador així com per tota la ciutadania de Tarragona.

Durant la presentació Cruset ha destacat la voluntat d’acompanyar i promoure tot allò relacionat amb la cultura popular i tradicional. Adan, per la seva part, ha volgut convidar a la ciutadania i gaudir de la fórmula rítmica i melòdica de les havaneres en un entorn tan especial com és el Serrallo a Tarragona.

Aquest any, la cantada comptarà amb els grups ‘Pescadors de l’Escala’ el dia 3 de juliol, ‘Xató’ el 10 de juliol, ‘Sopa de Peix’ el 17 de juliol, ‘Neus Mar’ el 24 de juliol i ‘els Cremats’ el darrer dissabte de juliol, dia 31.

L'aforament previst en cada actuació és de 150 a 200 persones i per accedir-hi no caldrà reserva prèvia. Les persones que vulguin gaudir de les havaneres hauran de complir amb les habituals mesures anticontagi del COVID-19 amb presa de temperatura prèvia, mascareta durant l’acte i manteniment de la distància social, a més a més de les que en aquell moment puguin establir l’organització o les autoritats sanitàries.

30 anys d’havaneres al Serrallo

La cantada d’Havaneres del Port marca el començament de l’estiu al Port, com ha fet tots aquests anys. Excepte l’any passat que, a causa de la situació de pandèmia, va haver de ser suspès aquest esdeveniment. Any rere any, les havaneres del Port de Tarragona obren la porta a l’estiu més festiu, amb actuacions cada primer dissabte del mes de juliol. La cita musical del Port de Tarragona ha aconseguit instaurar i consolidar una tradició musical i cultural que ha arrelat entre el públic tarragoní.

Montse Adan ha explicat que enguany es compleixen 30 anys de la primera edició de les “Havaneres al Port” des que es va celebrar la primera edició al juliol de 1991. No obstant, enguany se celebra la 29a edició d’aquest certamen musical ja que les mesures sanitàries per la COVID19 van impedir l’organització de les cantades l’any passat.

Fa gairebé cinquanta anys les havaneres estaven a punt de desaparèixer, però des de diferents indrets del territori es van crear esdeveniments on aquest gènere en seria l’únic protagonista. Amb el temps, les ‘Havaneres del Port’ han esdevingut una trobada de referència per a aquest gènere a Catalunya i s’ha convertit en una de les més importats arreu del país.

Tarragona, 29 de juny 2021

 

ELS CREMATS

Banda formada el 1996 a l’entorn de la música popular del cant de taverna i de les havaneres, amb seu a Palafrugell i Calella de Palafrugell, que ha trencat molts tòpics sobre el tractament d’aquest gènere de per sí molt conservador. Els Cremats es caracteritzen per la constant recerca de nous registres i la immersió en diferents músiques i gèneres, sobretot d’arrel popular.

NEUS MAR

L'havanera i el cant de taverna han anat evolucionant i en aquest procés ha esdevingut la proposta que ens ofereix la cantant Neus Mar, una de les poques veus femenines solistes d’aquest gènere. Ens ofereix una manera d'interpretar, de connectar amb el públic, d'entendre i de sentir l'havanera que fuig dels estereotips tradicionals.

PESCADORS DE L’ESCALA

Aquest any 2021 “Els Pescadors de l´Escala” celebren els 57 anys de la seva fundació “oficial”. en les dècades dels 50 i 60 "Els pescadors de l’Escala” que era el nom genèric que el seu propi públic els hi havia atorgat, ja actuaven per a les tavernes els dies que bufaven nords, redossaven les teranyines al port de l’Estartit. El Pescadors de l’Escala son el grup d’havaneres i cançó popular més antic del nostre país.

SOPA DE PEIX

Grup del territori que continua la gira celebració 10 aniversari i presentació de l’últim disc amb una actuació conjunta a Reus amb grup Port Bo de Calella de Palafrugell. El grup està format per Conrad Setó, acordió, Xavier Martin, guitarra i veu, i David Castell, veu.

XATÓ

El grup Xató està format per quatre amics als qui bàsicament els uneix la passió per la música i pel cant de taverna. Nascut a Vilafranca del Penedès l’any 2000, actualment el grup disposa d’un extens i variat repertori i han enregistrat cinc treballs en format disc, l’últim a l’estiu de 2020.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona