El tràfic marítim del Port Tarragona continua amb les xifres de tràfics a l’alça

El tràfic marítim del Port Tarragona continua amb les xifres de tràfics a l’alça
28 Jun
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Durant el mes de maig de 2021 es van moure 2,52 milions de tones, un 37,8% més que el mateix mes de l'any anterior

Tots els tràfics viuen augments en les seves xifres durant el mes de maig i en l’acumulat dels primers cinc mesos

Tarragona és un dels ports de l’àmbit estatal que més creix

El Port Tarragona tanca el mes de maig amb 2.509.397 milions de tones mogudes, un 37,6% superior al mateix mes de l'any anterior. En l’acumulat l’augment és del 14,8% respecte el 2020 i es situa en xifres similars a les de l’any 2017.

La recuperació en la xifra de tràfics que va començar a mostrar-se en l’agost de l’any passat queda reflectida en l’augment que han viscut tots els tràfics durant el cinquè mes de l’any. Els líquids a doll, els sòlids a lloure i la càrrega general han augmentat els seus moviments en el que portem d’any 2021.

Els sòlids a lloure viuen un mes de maig de pujades

El sòlids a lloure han viscut un mes de maig de gran creixement després d’un abril amb poc protagonisme. Els productes agroalimentaris han encapçalat aquesta millora, portant l’increment mensual respecte 2020 del 123%, i en l’acumulat de gener a maig, aquesta pujada ha estat del 24,8%.

La nova aposta del Port de Tarragona per la càrrega general segueix donant els seus fruits amb un augment del 71,5% respecte 2020 i un 27,2% en l’acumulat de 2021. En total es van moure durant el cinquè mes de l’any  194.315 tones, i durant el 2021, 948.231.

Els líquids a doll lideren en xifres absolutes els tràfics del maig amb un total de 1.745.983 tones mogudes, un 20% més que al 2020. En l’acumulat del primer quadrimestre de l’any la xifra s’enfila fins al 8.576.234 tones i un augment del 10,5%. Els químics i el cru són els productes que encapçalen aquest lideratge.

Energètics, químics i agroalimentaris els que més creixen

Els productes energètics, amb el petroli i els seus derivats són les mercaderies amb les xifres absolutes més elevades del mes de maig. Amb un moviment mensual de 1.526.973 tones i un augment de prop del 4,8% respecte el 2020.

Els productes agroalimentaris són el segon gran grup de mercaderies en xifres absolutes.  Amb 476.669 tones mogudes durant el cinquè mes de l’any, amb un increment del 115,6%.

El tràfic de productes químics ha estat l’altre grup de mercaderies del mes de maig, recuperant xifres anteriors a la crisi sanitària. Amb 227.307 tones mogudes i un increment respecte 2020 del 96,6%, és la tercera mercaderia amb més moviment del període i de l’acumulat anual.

Per percentatge d’augment, els adobs amb un increment del 486,2%, i els siderometal·lúrgics amb un 185,1% i el vehicles, amb un augment del 158,7%, són les mercaderies destacades del mes de maig.

Xifres positives

Les dades dels darrers quatre mesos han situat el Port de Tarragona en una tendència a l’alça força sostinguda que van començar a fer-se evidents a l’agost del 2020. Tarragona és un dels ports de l’àmbit estatal que més creix, amb un 10,2 % en l’acumulat del primer quadrimestre en comparació amb el mateix període l’any 2020.

Les dades d’arribades de vaixells han crescut des d’inicis d’any.  El mes de maig s’hi va produir un increment del 34,8% respecte l’any anterior, aconseguint el segon millor registre de tot 2020 i 2021, només per darrera del mes de març d’aquest mateix any.

Xifres positives també en el còmput d’entrades i sortides de vehicles de les dàrsenes tarragonines. L’acumulat de 2021 és un 16,2% superior a les de 2020. Els camions han augmentat un 11,2% els seus moviments, mentre que els turismes un 12% per l’accés principal al Port de Tarragona per l’Eix Transversal.

La mitjana mensual de tràfics moguts pel Port de Tarragona del que portem de 2021 és de 2,5 milions de tones. Seguint la mateixa tendència, l’horitzó és que se superin les 30 milions de tones a finals d’aquest exercici.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona