El Port de Tarragona finalitza amb èxit les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda

El Port de Tarragona finalitza amb èxit les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda
02 Jun
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les tasques programades per aquest any per regenerar la platja han acabat dins del termini fixat

La platja es troba en condicions idònies abans de l’inici de la temporada estival

La tasca que, anualment, assumeix el Port de Tarragona per fer front a la regressió costanera han acabat dins del termini fixat, després de poc més de dues setmanes de treballs.

Es tracta de recuperar metres al mar i adequar l'aspecte de l'espai poc abans de la temporada d'estiu. En aquests moments s’estan realitzant algunes feines auxiliars de finalització de l’obra a la platja, com recollir les canonades.

Els treballs van començar uns dies abans de l’arribada de la draga amb la instal·lació de tot el sistema de canonades fins a la mateixa platja i han acabat aquest dimecres 2 de juny com es tenia previst, aportant els 100.000m3 de sorra.

Aquesta aportació extraordinària de sorra, unida a l’acció dels espigons de contenció que hi ha a cada banda de la platja, l’espigó dels Prats i l’espigó del Racó, permet el retorn de l’equilibri mediambiental a la platja de la Pineda.

El dragatge

L’inici de les tasques per a la regeneració de la platja de La Pineda van començar a mitjans de maig quan es va realitzar la instal·lació de les canonades que transporten els sediments fins a la platja.

Després d’instal·lar les canonades, la draga va començar la seva funció transportant els sediments a través de les canonades instal·lades fins davant de la costa on la maquinària terrestre els acabava repartint i aplanant.

Amb molta cura del medi ambient

Pel Port de Tarragona és un objectiu permanent assolir l’excel·lència en la gestió ambiental en totes les seves línies d’actuació. I tenir cura per l’entorn natural en tots els àmbits d’actuació, especialment en el que es refereix a les obres és cabdal. És per aquest motiu, que a més de complir amb les mesures ambientals requerides per norma, ha aplicat uns controls propis i específics en aquesta obra.

El Port de Tarragona ha controlat durant la realització de l’obra la qualitat del dragatge i de les aigües. S’ha analitzat la terbolesa de l’aigua i s’han instal·lat cortines per minorar-la.

Per seguir amb les mesures ambientals de competitivitat en estratègies marítimes, s’han fet servir sonars i submarinistes per controlar que el dragatge no malmetia la flora de la zona, poblada de Cymodocea nodosa, una planta fanerògama marina inclosa en el llistat d'espècies silvestres de protecció especial.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona