El Museu del Port incorpora 39 peces gràcies a la generositat de 7 persones vinculades al món de la mar

El Museu del Port incorpora 39 peces gràcies a la generositat de 7 persones vinculades al món de la mar
30 Apr
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es tracta d’objectes personals, amb gran valor sentimental, que han estat donats per formar part dels dipòsits del Museu del Port

El president del Port els hi va agrair personalment en l’acte de firma de les donacions

Actualment el fons museístic hi compta amb 1.613 peces que formen part del patrimoni museístic del Museu del Port

Un moment entranyable va tenir lloc la tarda del passat 29 d’abril al Tinglado 2 del Moll de Costa, seu provisional del Museu del Port de Tarragona, protagonitzat per set persones van fer el lliurament de 39 objectes personals per incorporar-los al fons museístic del Port.

El president del Port , Josep Maria Cruset, acompanyat per les responsables de Port i Ciutat, van firmar l’acta de donació amb el set donants amb qui van compartir frases d’agraïment i emocions. Cruset, va destacar que, totes i cadascuna de les peces, representaran una part de la memòria col·lectiva del Port i del barri del Serrallo i va agrair la generositat dels donants.

Les 39 peces, que s’incorporen a les col·leccions del Museu, estan vinculades a les vides familiars de les persones que les han donades que, a la vegada, tenen o han tingut una estreta relació amb el món de la mar, sigui directament amb el port, amb el món de la pesca, de l’esport, etc.

Amb aquestes noves incorporacions, el Museu ja compta amb 1.613 peces registrades que, a hores d’ara formen part del seu patrimoni museístic. Algunes de les peces es poden visitar a la seu provisional de l’espai cultural, el Tinglado 2 del Moll de Costa. Una vegada hagin finalitzat les obres de rehabilitació integral del Museu totes les peces seran traslladades al nou espai.

Entre els 39 objectes donats es troba un model de galió San Felipe del segle XVII, roba de casa dels pescadors del Serrallo, fotografies antigues, mallots de rem i un llarg etcètera. Totes s’incorporen, des d’avui mateix, en el catàleg del Museu i a la història que aquest ens relata, gràcies a accions generoses com les que han dut a terme aquestes persones.

Les persones donants i les peces lliurades

Aquestes han estat les persones que han volgut afegir la seva història al patrimoni del Museu del Port i, a conseqüència a de la ciutat:

Eduardo Abad amb la donació del galió San Felipe del segle XVII. Un model a escala 1/75, que van construir ell i el seu pare, Manuel Abad Manzanedo, a Burgos l’any 1989.

Josep Maixé va fer donació de 23 peces, entre les que hi ha ormeigs peca, vestimenta de mariners i la roba de pescadors de casa del Serrallo. També va fer la donació de la manegueta de la barca Luisa Navarro, embarcació que l’any 1939 va salvar la vida de persones al ser amarrada a un dels balcons del carrer Trafalgar la nit de la riuada de Sant Lluc.

En Manuel García va lliurar una bitàcola propietat del seu pare, Manuel García Calama, que va ser pràctic major al Port Tarragona durant 25 anys, del 1967 fins a l’any 1992.

La Francina García va voler participar amb el lliurament de 3 objectes entre els quals hi ha un mallot de rem i una camiseta del centenari del Club Nàutic del seu pare, Just García, que va formar part de l’equip de rem des de l’any 1945.

En Tomás Forteza, va fer entrega de material i imatges fotogràfiques de l’Escola Marinera del Club Nàutic. Concretament, 8 objectes que mostren la simbòlica goleta Vent de Dalt, propietat del seu pare i vaixell on practicaven els alumnes de l’escola.

Fernando Lleixà, va lliurar material i fotografies de l’Escola Marinera del Club Nàutic, entre els quals es veu el gallardet de Vent de Dalt que va ser arborat en el darrer viatge de la goleta.

Pedro Casado, per finalitzar, va fer el lliurament de la botavara de la històrica goleta Vent de Dalt on hi va participar, ell com alumne i el seu pare com a professor. Són un total de 39 objectes que porten gravada la crònica, records i sentiments familiars i personals i, que ara s’integren a la història del Port de Tarragona.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona