El Port Tarragona presenta la nova ruta RO-RO amb Turquia a la Cambra de Comerç de Valls

El Port Tarragona presenta la nova ruta RO-RO amb Turquia a la Cambra de Comerç de Valls
19 Mar
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El webinar, organitzat per la Cambra de Comerç de Valls, el Port de Tarragona i Enterprise Europe Network ha comptat amb una trentena d’assistents

Es compleix el primer mes de l’inici de la ruta amb un moviment total de més de 1200 UTIs

 

El Port de Tarragona ha presentat la nova ruta RO-RO amb Turquia a la Cambra de Comerç de Valls en la jornada virtual titulada “TARRAGONA-IZMIR: un nou i ràpid servei Ro-Ro. Turquia-Espanya en només 60h”. L’acte ha estat organitzat per la Cambra de Comerç de Valls, la Enterprise Europe Network i també ha comptat amb la col·laboració de l’Escola de Logística de la Cambra, la Fundació ICIL, la Universitat Rovira i Virgili i Ekol Logistics.

En aquest webinar s’ha explicat en detall la nova ruta comercial que es va iniciar el passat mes de febrer al Port de Tarragona, una oportunitat de creixement per a les empreses del territori. L’acte ha comptat amb la directora de l’equip comercial del Port de Tarragona, Genoveva Climent, i un dels responsables del mateix departament, Jordi Anglès. Per part de l’empresa Ekol Logistics Spain ha intervingut José Sánchez, director comercial i Marc Garcia, Sales Manager de la pròpia empresa.

Les 30 persones representants de diferents empreses del territori que han assistit a l’acte  han mostrat molt d’interès en el nou servei, demanant informació al principal operador logístic present al Port de Tarragona.

 

Un nou servei a l’alça

El primer mes de funcionament de la ruta RO-RO Tarragona – Izmir es compleix amb un moviment total de 1213 UTIs (Unitat de Transport Intermodal). Les xifres s’han incrementat  a mesura que han avançat les setmanes i les escales entre els dos ports.

El volum més gran de moviments ha estat en les importacions, on les dades pugen fins als 728 UTIs. Mentre que les exportacions, de Tarragona a Izmir, han suposat un total de 485 UTIs.

La tendència d’aquest nou servei, des de la seva posada en funcionament, és clarament a l’alça. Des del primer viatge fins a l’últim realitzat les importacions han augmentat un 43% i les exportacions un 248%. En els propers mesos s’espera arribar a les 2000 UTIs mensuals.

 

Una nova ruta comercial és una nova oportunitat pel territori

Aquest servei fa que Tarragona sigui el port peninsular amb la connexió més ràpida amb Turquia, per sota dels 3 dies, i atès que es tracta d'una connexió ro-ro, permet aconseguir uns temps porta a porta extremadament competitius i àgils.

L'operativa s'inicia amb la sortida del vaixell des de Turquia els diumenges i la seva arribada a Tarragona dos dies i mig després, dimarts a la nit, possibilitant que els camions arribin a les instal·lacions logístiques a l'interior de la Península el dimecres a primera hora, i a la inversa, recullint en qualsevol punt de l'Estat fins dimecres a la tarda i lliurant a qualsevol punt de Turquia el dilluns.

Aquesta ruta i les possibilitats que obre són una important millora per al Port i un pas endavant per al territori.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona