El Refugi 1 del Port de Tarragona acollirà sessions de ‘Teatre Social’ per prevenir la violència de gènere

El Refugi 1 del Port de Tarragona acollirà sessions de ‘Teatre Social’ per prevenir la violència de gènere
24 Feb
2021

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Les sessions es realitzen amb joves del Medi Obert de Justícia Juvenil d’entre 14 i 20 anys

Activitat emmarcada dins de la col·laboració entre el Departament de Justícia a Tarragona i el Port Tarragona

Es tracta d’una iniciativa liderada per l’equip de Medi Obert de Justícia Juvenil dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona i subvencionada per la Diputació de Tarragona

Durant el mes de febrer i març, el Refugi 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona, acollirà l’activitat formativa de prevenció de la violència de gènere per a joves sota el títol ‘Taller de Teatre Social”.

Seran un total de 10 sessions, per a joves d’entre 14 i 20 anys, organitzades per l’equip de Medi Obert de Justícia Juvenil dels Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, programat amb la Fundació ‘En Xarxa’ i comptant amb una subvenció de la Diputació de Tarragona.

El Port, dins del marc de col·laboració que fa anys té amb els Serveis Territorials de Justícia a Tarragona, cedeix el Refugi 1 on, els i les joves, podran explorar i identificar els rols dins de la violència de gènere. L’objectiu principal d’aquesta activitat és que els i les participants puguin analitzar de manera crítica les pautes de relació del sistema heteropatriarcal i, al mateix temps conèixer formes de relació respectuoses i inclusives.

El ‘Taller de Teatre Social’ és un projecte que tracta de manera concreta el gènere en tots els seus vessants, des de la construcció de la identitat de gènere fins a la violència de gènere, estructural i cultural. Amb aquestes sessions, la formadora, Júlia Moreno, pretén submergir-se amb els joves i reflexionar amb debats i dinàmiques de teatre a partir de les seves pròpies experiències.

La formació vol generar un ambient de confiança i respecte en el grup per poder expressar-se i crear una atmosfera on es puguin sentir lliures de donar la seva opinió. D’aquesta forma es podrà qüestionar tot el què comporta la desigualtat i la violència de gènere.

Finalment, amb tot el bagatge i contingut treballat anteriorment, el jovent crearà un curtmetratge en què plasmaran la realitat d’una desigualtat de gènere latent. L’audiovisual estarà íntegrament construït pel grup participant.

És la primera vegada que aquest tipus d’activitat educativa es duu a terme dins d’un espai del Moll de Costa. Segons declaracions de Jordi Burcet, coordinador de l’equip de Medi Obert, el Refugi és, a hores d’ara, una excel·lent localització per treballar i mantenir totes les mesures de seguretat i higièniques adients durant l’escenari pandèmic que es viu. Cal afegir que l’entorn atractiu que ofereix l’espai del Moll de Costa és un valor afegit per a la formació.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona