El Port de Tarragona amplia els punts de càrrega de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona amplia els punts de càrrega de productes agroalimentaris
08 Sep
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Avui es carrega el primer tren de productes agroalimentaris en aquest nou punt de càrrega al moll d’Aragó

El primer tren carregat íntegrament de farina de soja en el nou punt de càrrega del moll d’Aragó ha sortit del Port de Tarragona, avui, amb destinació final Osca. Aquest enviament consta de 17 vagons que en total transporta unes 1.000 tones de producte. Es tracta també de la primera operativa ferroviària de productes agroalimentaris que realitza l’operadora Bergé.

Amb aquesta càrrega s’obre la possibilitat que en qualsevol punt dels molls destinats als productes agroalimentaris, com son Castella i Aragó, es pugui dur a terme tota mena d’operatives, mitjançant emmagatzematge en sitges o transport per carretera o ferrocarril.

Aquest servei ferroviari implica un enfortiment de l’oferta en la logística dels productes agroalimentaris, consolidant destinacions de gran importància pel Port de Tarragona com son Osca i Saragossa.

Aquesta mercaderia, que s’utilitza principalment per l’alimentació animal ha estat en constant evolució en els últims anys. La farina de soja s’importa principalment des del continent americà i des del Port de Tarragona, s’envia de manera freqüent a Osca, Saragossa i tota la vall de l’Ebre.

El transport de productes agroalimentaris per ferrocarril s’ha convertit en una solució més sostenible i competitiva respecte al que es realitza per carretera. Aquest enviament de farina de soja des del Port de Tarragona amb Osca per l’alimentació animal n’és un exemple.

Hub de la Mediterrània

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors tant europeus com de la resta del món. La distribució d'aquests productes subministra un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, localitzacions on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos de l’Estat.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones de fabricació per a l’alimentació animal a Lleida, Saragossa, Girona i, en menor escala, a Sòria i Osca.

Líders en productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és líder en el moviment de productes agroalimentaris, tant a Espanya com a la Mediterrània, aportant al sector els serveis qualificats, l'alta productivitat i les infraestructures especialitzades.

L’any 2019 el Port va superar els 6 M de tones en el sector agroalimentari i ramader, el que suposa un 4,5% d’augment respecte a l’any 2018. Aquest lideratge es basa en diferents punts forts. Proximitat, productivitat, preu, experiència, qualitat i especialització són les claus d’un tràfic que ha posicionat al Port de Tarragona com port capdavanter en moviment de productes agroalimentaris a la Mediterrània.

 

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors