El Port de Tarragona obté 1,6 milions d’euros de la Unió Europea per finançar la renovació sostenible de l’antic edifici de l’APT

El Port de Tarragona obté 1,6 milions d’euros de la Unió Europea per finançar la renovació sostenible de l’antic edifici de l’APT
07 Aug
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) subvenciona amb 1.606.450,04 euros les solucions sostenibles del projecte de rehabilitació

El Fons de la UE prioritza l’eficiència energètica, la reducció d’emissions de CO2 en l’edificació i a les infraestructures i serveis públics.

Unes obres que avalen els objectius presentats al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 presentat recentment pel Port de Tarragona

El Port de Tarragona ha rebut 1.606.450,04 euros de la Unió Europea mitjançant el Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per a la realització del projecte de renovació energètica d’edificis i infraestructures, concretament la rehabilitació amb criteris sostenibles de l’antic edifici d’oficines de l’Autoritat Portuària de Tarragona.

A finals de l’any 2018 la Direcció d’Infraestructures i Conservació del Port va presentar el projecte a la Unió Europea detallant i emfatitzant cadascuna de les actuacions sostenibles en què està basat el projecte. Al juliol de 2019, el FEDER va emetre un informe favorable relatiu a l’expedient presentat pel Port de Tarragona. A partir d’aquest moment, el Port té un termini màxim de trenta-sis mesos per a la realització de les obres.

El projecte incorpora els criteris d’ecoeficiència obligatoris pel Decret 21/2006 de la Generalitat de Catalunya relatius a l’aigua, energia, materials i sistemes constructius i els residus, objectius incorporats al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 presentat recentment pel Port de Tarragona. Alguns dels conceptes que han fet possible aquest suport econòmic, per part de la Unió Europea, són la rehabilitació integral de l’edifici donant la màxima importància a l’eficiència energètica mitjançant un sistema que permet aïllar tèrmicament la façana a la vegada que dóna una funció impermeabilitzant. També s'ha projectat dotar l'edifici d'una fusteria amb trencament de pont tèrmic i envidriament amb vidre càmera amb lluna exterior de control solar i baixa emissió, i s'eliminaran la totalitat de ponts tèrmics.

Totes les intervencions tenen com a objectiu aconseguir que l’edifici tingui prestacions energètiques de forma passiva, amb el suport de les instal·lacions per aconseguir les condicions òptimes pel desenvolupament de l’activitat prevista a l’interior de l’edifici.

 

Estat actual de les obres

Les obres de l’antic edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona es troben en la fase de finalització en el tractament i tancaments de la façana. Cal dir que a hores d’ara ja s’està executant la distribució dels interiors i l’execució de les instal·lacions de climatització, electricitat, comunicacions, lampisteria, seguint la política mediambiental detallada al Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 del Port.

Paral·lelament a les zones on ja s’han realitat les instal·lacions es procedeix al tancament dels falsos sostres.

El director d’execució i responsable del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, Daniel Vera, explica que les obres s’han situat dins dels objectius de sostenibilitat específics per millorar l’eficiència energètica del nou edifici.

Vera, afegeix que es preveu, que a finals d’estiu, es passarà a la darrera fase de construcció que comprendrà l’execució dels acabaments, paviments, revestiments de parets, i retocs finals dels treballs de fusteria. Les obres tenen una finalització prevista cap a finals d’aquest 2020.

 

Director d’execució i responsable del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona, Daniel Vera

 

 

Tagged under
  • edifici
  • oficines
  • antic edifici
  • antiga seu

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona