El Port de Tarragona realitza una prova de producte agroalimentari per ferrocarril

El Port de Tarragona realitza una prova de producte agroalimentari per ferrocarril
28 May
2020

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Càrrega de 250 tones de farina de soja en 4 vagons les instal·lacions del Port

Ahir, 27 de maig,  la terminal d'Ership, a les instal·lacions del Moll de Castella del Port de Tarragona, va ser protagonista de la càrrega de 250 tones de farina de soja en ferrocarril, mitjançant 4 vagons de 66 tones cadascú. Es tracta d’una operativa nova que representa un pas endavant en la millora de posicionament del Port en el moviment de productes agroalimentaris, tant a l’Estat com a la Mediterrània.

Des de l’any passat, el Port de Tarragona porta una mitjana de 3 trens setmanals de productes agroalimentaris, principalment moresc (altrament dit blat de moro, o panís) amb puntes de 5 trens setmanals des del passat mes d’abril. En aquesta ocasió és el primer cop que es carrega farina de soja i si, l’operativa funciona correctament, permetrà prestar un nou servei. Una línia regular de transport ferroviari des del Port cap als clients finals del hinterland del port tarragoní.

Aquesta nova operativa pretén introduir un salt qualitatiu i quantitatiu en la cadena logística, ja que per a aquest tipus de producte és un servei més eficient, tant des del punt de vista econòmic com des del punt de vista sostenible.

Aquest sistema, actualment en període de proves, obre les portes a una nova activitat amb molt potencial per transportar mercaderies per ferrocarril en destinació a les zones de Saragossa, Osca, Lleida i Vic. El departament comercial de l’APT treballa en aquests moments en sumar nous clients al servei ferroviari per al moviment d’agroalimentaris aprofitant les possibilitats que s’obren a mitjà termini.

El tràfic de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona rep productes agroalimentaris dels principals països productors com Ucraïna, Romania, Argentina i els Estats Units. La distribució d'aquests productes abasta un hinterland molt important, que inclou tot Catalunya, Aragó i gran part de Navarra i de l'est de Castella, i on es fabrica més del 40% del total de producció de pinsos d’Espanya.

Els productes s’importen a través del Port de Tarragona i des d’aquí es transporten a les zones on es fabrica els pinsos per a l’alimentació animal, com són les fàbriques de Lleida, Saragossa, Girona i, en menor mesura, a indústries de Sòria i Osca.

El moviment de productes agroalimentaris és un dels més destacats al Port de Tarragona, tant pel seu volum, uns 5 M de tones anuals de mitjana, com per les importants instal·lacions i repercussió econòmica en el hinterland.

Per a l'emmagatzematge d'aquests productes, el Port disposa de 260.000 m2 de superfície coberta, xifra només equiparable a les capacitats del nostre Port en l'emmagatzematge de líquids a granel.

L’alta especialització portuària en el tràfic d’agroalimentaris facilita que al Port de Tarragona es treballi amb una àmplia varietat de productes i subproductes agroalimentaris (més de 60) motiu pel qual el nostre Port se situa en una posició molt destacada respecte a la resta de ports europeus.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona