COSTA CRUCEROS IMPULSA TARRAGONA COM A PORT BASE DE CREUERS

COSTA CRUCEROS IMPULSA TARRAGONA COM A PORT BASE DE CREUERS
03 Feb
2017

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

  • Costa Cruceros ha presentat l'inici de les seves operacions a Tarragona. La companyia ha triat el Port de Tarragona com a port base d'un dels seus itineraris pel mar Mediterrani. D'aquesta manera, Tarragona es posiciona com a port d'entrada i sortida de creuers i també destinació receptora de creueristes europeus.
  • Aquesta decisió és resultat de la col·laboració entre Tarragona Cruise Port Costa Daurada i Costa Cruceros, i permetrà que en 2017 el Port de Tarragona rebi 25.000 passatgers de diferents nacionalitats, que se sumen als 15.000 que la destinació ja tenia previstos. Aquestes operacions suposaran, d'acord amb les estadístiques de despesa mitjana per passatger publicades per CLIA Espanya, un benefici per a totes les parts del voltant de 2.200.000 €.
  • L'acte, organitzat pel Port de Tarragona i Costa Creuers, ha comptat amb la presència de representants de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, Ajuntament de Tarragona i PortAventura World. Durant la presentació, s'ha destacat el positiu impacte d'aquesta col·laboració en el desenvolupament econòmic i turístic de la regió.
Tarragona, 1 de febrer de 2017. Costa Cruceros i Tarragona Cruise Port Costa Daurada han presentat avui l'inici de les seves operacions de forma conjunta. A partir de juny, el Port de Tarragona es convertirà en port base d'un dels itineraris pel Mediterrani de la companyia italiana, la qual cosa suposa un pas fonamental en el posicionament de Tarragona i la Costa Daurada com a destinació turística i de creuers a nivell internacional.
En l'acte, organitzat pel Port de Tarragona i Costa Cruceros aquest matí en les instal·lacions del port, han estat presents Sr. Josep Andreu, president del Port de Tarragona; Sr. Raffaele D’Ambrosio, director general de Costa Cruceros a Espanya i Portugal; Sr. Fernando Aldecoa, director general de PortAventura World; Sr. Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya; Sr. Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona; i Sr. Josep Félix Ballesteros, alcalde de Tarragona.
 
Costa Cruceros ofereix ja als seus clients un exclusiu creuer que partirà cada divendres, entre el 2 de juny i el 22 de setembre, des de Tarragona. Aquest itinerari, que serà operat pel Costa neoRiviera (48.200 tones de pes i capacitat per 1.727 passatgers), farà escales en Savona (propera a Gènova, Itàlia), Porto Torres (en el nord de Sardenya), Menorca, Eivissa – Formentera i Palma de Mallorca, abans de finalitzar, de nou, a Tarragona.
Segons el calendari previst, el Costa neoRiviera partirà fins a en 17 ocasions del Port de Tarragona, aquestes operacions suposaran que un total de 25.000 passatgers, entre creueristes que embarquen a la ciutat i uns altres que faran escala procedents d'altres països, visitaran la ciutat. Això, sumat als dos atraquis del vaixell Costa Favolosa, prevists per a setembre i octubre, suposa que els vaixells de Costa visitaran el Port de Tarragona fins a en 19 ocasions amb un total de 32.000 passatgers.
 
El Costa neoRiviera romandrà, en cada itinerari realitzat, un total de 17 hores - de 09.00 h. del matí a 02.00 h. de la matinada de l'endemà - al port. D'aquesta forma, s'oferirà als passatgers en trànsit la possibilitat que gaudeixin, pel seu compte o amb algunes de les excursions organitzades per Costa dels atractius de Tarragona, ciutat Patrimoni de la Humanitat de la UNESCO per la conservació del seu conjunt arqueològic de l'antiga Tarraco romana. També s'oferirà un recorregut de 8 hores per conèixer el Monestir de Poblet i les esglésies de Montblanc.
 
La proposta de Costa Cruceros a Tarragona es pot complementar amb una estada en la Costa Daurada. Per a aquells que prefereixin una opció amb més adrenalina, la companyia va signar en 2016 un acord amb PortAventura World. Gràcies al mateix, els passatgers d'aquest itinerari de Costa poden contractar un paquet especial. Amb aquest nou producte, una vegada finalitzin la seva travessia en el Port de Tarragona podran allargar el seu viatge amb una o dues nits d'estada en PortAventura World amb allotjament en règim de mitja pensió, trasllats, accés al parc i fast- track inclosos. D'aquesta forma, la naviliera italiana busca oferir una experiència de viatge encara més nova i atractiva.
 
Josep Andreu, president del Port de Tarragona ha agraït la confiança de Costa Cruceros en el Port de Tarragona i al territori, alhora que ha destacat el gran treball de tot l'equip de la taula de creuers Tarragona Cruise Port Costa Daurada en la línia estratègica de situar Tarragona com a port de referència en el sector creuers. Josep Andreu ha assenyalat que “Avui és un dia molt important pel Port de Tarragona i el territori perquè és la primera vegada que som port base d'una línia regular de creuers. L'aposta de Costa Creuers per Tarragona i la Costa Daurada suposa un abans i un després en la consolidació del nostre projecte i suposa una gran projecció per a Tarragona Cruise Port Costa Daurada” així ha afegit que “És un repte en el qual treballarem molt dur i complir amb les expectatives que ha dipositat en nosaltres Costa Cruceros”.
 
En el seu torn, Raffaele D’Ambrosio, director general de la companyia per a Espanya i Portugal, ha volgut ressaltar la rellevància de Tarragona en l'estratègia de la companyia al nostre país. “A Costa Cruceros, innovem per oferir sempre la millor proposta de viatge als nostres clients i consolidar la nostra posició de lideratge en un sector altament competitiu. Volem oferir les destinacions més atractives, per proporcionar una experiència de vacances única i inoblidable. Estem molt agraïts al Port de Tarragona, així com a totes les institucions avui presents i a PortAventura World per acompanyar-nos en la presentació oficial de Tarragona com a port base de les nostres operacions i també per facilitar tot el procés que té com resultat la proposta que avui presentem. Estem segurs que, gràcies a l'esforç de tots, la regió seguirà posicionant-se amb èxit com a referent en el sector de creuers a nivell europeu”.
La companyia italiana ha volgut a més que l'itinerari des de Tarragona sigui un dels primers en els quals els seus clients puguin gaudir de “Fun & Beach”. Amb escales més llargues en cada destinació, accés a platges paradisíaques i una àmplia oferta de música, diversió i entreteniment a bord, aquest nou concepte de Costa Cruceros es converteix en una nova forma de viure un creuer.
 
El tercer a intervenir, Octavi Bono, director general de Turisme de la Generalitat de Catalunya ha destacat: "El que valoro especialment d'aquest acord és l'oportunitat que suposa pel Port i la ciutat de Tarragona, així com per al conjunt de la costa Daurada. També és molt important el fet que, amb aquesta iniciativa, afavorim una incipient i millor distribució de l'activitat creuersita del país. En el global són xifres encara petites però són un bon indicador d'un objectiu desitjat i necessari”.
 
Per la seva banda, Josep Poblet, president de la Diputació de Tarragona ha valorat com una "enorme oportunitat, que ha de permetre que la Costa Daurada pugui enllaçar estratègies turístiques d'interior i de costa”. A més, ha destacat que l'arribada de creuers en el Port de Tarragona servirà per “ampliar la capacitat d'oferir serveis i visitants i situar la Costa Daurada en una nova dimensió turística”.
 
Finalment, Josep Félix Ballesteros, alcalde de Tarragona: “Com a alcalde de Tarragona agraeixo a Costa Cruceros la seva aposta perquè, sempre dèiem, que el premi gros seria quan algú apostés en origen i destinació per Tarragona, i, això, s'ha produït amb l'arribada de Costa Cruceros i amb la visita de 25.000 creueristes i un impacte econòmic que generen de dos milions d'euros. Farem un esforç per estar a l'altura. És un repte que no podem fallar: comerç, taxis, autobusos, seguretat, museus, la gent...perquè el creuerista ha de tenir una experiència única des del minut u. Ara toca estar a l'altura i aconseguirem que el sigui perquè és una gran oportunitat per millorar la nostra finestra al món”.
 
Nota:
Des del següent enllaç podrà descarregar una selecció d'imatges de la trobada.
 
Sobre Tarragona Cruise Port Costa Daurada
Tarragona Cruise Port Costa Daurada és la marca comercial fruit de l'estratègia liderada pel Port de Tarragona, fa quatre anys, per consolidar-se al món dels creuers, i conjuntament amb el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Tarragona, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, la Cambra de comerç de Tarragona, el Patronat de Turisme de l'Ajuntament de Reus, PortAventura World i URV. En els últims quatre anys, Tarragona Cruise Port s'ha posicionat en l'àmbit internacional dels creuers, les previsions per aquest 2017 són de rècord: 40 creuers i 40.000 passatgers.
 
Sobre Costa Cruceros
Costa Cruceros és la companyia de creuers italiana de CarnivalCorporation&plc, la major companyia de creuers del món. Durant 67 anys, els vaixells de Costa han estat autèntics ambaixadors de la veritable hospitalitat italiana, mostrant el millor de la seva gastronomia i una experiència de compres única i completa, gràcies a una àmplia selecció de les més prestigioses marques italianes. Actualment, la flota de Costa, la més gran d'Europa, compta amb un total de 15 vaixells en servei, tots amb bandera italiana. A més, dos vaixells de nova generació seran lliurats a 2019 i 2021 (al costat d'uns altres per a la marca AIDA Cruises): comptaran amb un revolucionari disseny „verd‟ i estaran propulsats per Gas Natural Liquat, el combustible fòssil més net del món, la qual cosa representarà un enorme avanç mediambiental. Costa encarna l'excel·lència italiana gràcies als 19.000 associats de Costa a tot el món, que treballen cada

Tagged under
  • Tarragona Cruise Port

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors