El tràfic al Port de Tarragona creix un 11% durant el mes d’octubre

El tràfic al Port de Tarragona creix un 11% durant el mes d’octubre
05 Dec
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Es registra el millor octubre des de l’any 2006

Els productes agroalimentaris, el cru, els productes químics i els vehicles són els que registren un major creixement durant el mes d’octubre

El Port de Tarragona ha mogut 3,5 milions de tones durant el mes d’octubre, xifra que representa un 11% més que en l’octubre de l’any anterior, i se situa com el millor mes d’octubre en volum de tràfic dels últims deu anys. En termes percentuals, els tràfics que han augmentat més són el cru (+5,9%), els productes químics (+2,2%), vehicles (+10,4%), i altres productes sòlids a lloure com la sal comuna, potasses, adobs, entre d’altres (+46,3%).

El bon comportament d’aquest mes d’octubre fa que l’acumulat de l’any 2016, des de gener a octubre, la instal·lació portuària hagi manipulat 25,7 milions de tones, un 7,8% menys que en el mateix període de l’any anterior. Aquest descens acumulat en el tràfic està motivat, principalment, pel descens continuat del moviment del carbó en el conjunt de l’exercici; la parada tècnica de Repsol i també per la variació en el tràfic de derivats d’hidrocarburs. Per contra, els productes siderometal·lúrgics, la sal comuna, els materials de construcció, els productes agroalimentaris (en especial els cereals i les seves farines), i els vehicles continuen la tendència de creixement.

Tanmateix, en els deu primers mesos de l’any també registren un bon resultat els contenidors d’exportació (+1,4%). Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Guinea Equatorial, Israel, Nigèria i Ghana.

17,3 milions de tones de productes energètics

Els productes energètics representen el 65% del total del volum de mercaderies que mou el Port de Tarragona. Fins el mes d’octubre la instal·lació portuària ha manipulat 17,3 milions de tones d’aquests productes com són el petroli cru (amb gairebé 7 milions de tones mogudes); altres productes petrolífers (2,7 milions de tones); el fuel-oil (2,5 milions de tones); gasos energètics del petroli (1,1 milions de tones); gas-oil (836.000 tones); benzina (510.000 tones); i els biocombustibles (109.000 tones).

El Port de Tarragona s'ha consolidat en un port hub de productes refinats del petroli, com el fueloil i altres productes petrolífers. A les terminals especialitzades del Port de Tarragona atraquen grans vaixells petroquímics procedents de destinacions internacionals, i des d'aquí es distribueix el producte a la resta dels ports mediterranis.
Creixement exponencial en vehicles
De gener a octubre, el Port de Tarragona ha assolit la xifra de les 124.237 unitats de vehicles, un 30% més que en el mateix període de l’any anterior. El creixement és significatiu tant d’exportació (+6,6%), com d’importació (+40,9%).

Líder al Mediterrani en tràfic de productes agroalimentaris

El Port de Tarragona és un dels primers ports del Mediterrani en quant al tràfic de productes agroalimentaris. Fins el mes d’octubre la instal·lació portuària ha mogut 4,1 milions de tones de productes agroalimentaris, un 3,4% més que en el mateix període de l’any anterior. En aquest segment destaca l’increment del tràfic de cereals amb gairebé 2,6 milions de tones (+9,9%), de productes hortofrutícoles amb més de 142.000 (3,4%) i de pinsos i farratges superant els 1,2 tones.

Tràfic ro-ro

El tràfic de mercaderies transportades en plataformes i vehicles dins del vaixell o tràfic ro-ro s’ha incrementat en un 11,2%, durant aquests deu mesos de l’any, atès que s’han mogut més de 183.382 tones de mercaderies amb aquest sistema de transport.

La millor temporada de creuers

A falta de poques setmanes per tancar la temporada de creuers 2016 ja es pot afirmar que ha estat la millor temporada creuerística del Port de Tarragona i consolida la tendència de creixement. Durant els deu primers mesos de l’any han arribat al Port de Tarragona 21 creuers, dels 22 creuers amb els quals finalitzarà la temporada amb una previsió de 13.500 creueristes.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona