‘Com exportar més i millor’, una jornada organitzada per ASOPROVAC al Port de Tarragona

‘Com exportar més i millor’, una jornada organitzada per ASOPROVAC al Port de Tarragona
14 Oct
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

Per quart any consecutiu l’Associació Catalana de Productors de Boví de Carn (ASOPROVAC Catalunya) ha organitzat al Port de Tarragona una jornada tècnica sobre l’exportació d’animals vius. Sota el títol: “Com podem exportar més i millor?” avui s’han reunit productors de bestiar i ramaders catalans en una jornada que ha tingut com a objectiu informar de la situació del mercat exterior així com els tràmits, la documentació i els requisits necessaris en l’àmbit sanitari.

El president del Port de Tarragona, Josep Andreu; i el president d’ASOPROVAC Catalunya, Ricard Godia han inaugurat la jornada que ratifica novament el compromís que el Port de Tarragona manté amb el sector ramader del seu hinterland. I en aquest sentit, les dues parts han confirmat la voluntat de continuar treballant juntes, tant en termes de producció com de logística, amb l'objectiu de ser més competitius en aquest mercat.

Josep Andreu ha reiterat que “el Port de Tarragona està al costat del sector ramader, i estem preparats per donar resposta al creixement obrir nous mercats”. Tanmateix, també ha posat de manifest que des de fa temps s’està treballant per a poder ampliar els horaris d’inspecció sanitària, “per poder ser un port més competitiu”.

Al seu torn, Ricard Godia ha volgut destacar que l’exportació és una via de sortida important per al sector ramader, que a la vegada n’assegura la producció.
L’exportació d’animals vius encaixa en l’estratègia de diversificació dels tràfics del Port de Tarragona, li atorga una distinció d'alta qualitat, ja que no tots els ports són adequats per treballar aquest tipus de mercaderia. La infraestructura portuària tarragonina ha exportat més de 217.779 caps de bestiar fins a l’octubre.

El director dels Serveis Territorials d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació a Tarragona, Àngel Xifré ha conclòs la jornada que també ha comptat com a ponents amb Joaquim Ordeig Vila, responsable de mercat del Sector Vaquí de Carn. Direcció General d’Agricultura i Desenvolupament Rural de la Comissió Europea, que ha exposat les oportunitats de nous mercats per al vaquí de carn europeu.

Luis Romero, cap de l’Àrea d’Epidemiologia del MAGRAMA, que ha dut a terme una conferència sota el títol: “Malalties emergents al nostre sector. Possibles barreres comercials”. I també Javier López, gerent d’Asoprovac Nacional, que ha parlat sobre el Tractat de lliure comerç amb Estats Units (TTIP). López ha volgut posar de manifest que “ASOPROVAC no és anti-TTIP, però si està en contra de països que no juguen amb les mateixes regles del joc”.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona