El president del Port de Tarragona clausura la 19ª Jornada d’Estudi per a Empresaris d’Empresa&Humanitats

El president del Port de Tarragona clausura la 19ª Jornada d’Estudi per a Empresaris d’Empresa&Humanitats
21 Sep
2016

FALTA TRADUCCION - Mensaje para ayudar a ver que le falta Traducir ;)

La sostenibilitat, com un dels eixos estratègics del Port de Tarragona, i l’aposta per la reindustrialització sostenible van centrar la seva intervenció
L’edició 2016 de la Jornada d’Estudi per a Empresaris d’Empresa&Humanitats, que es va celebrar ahir a l’Hotel Termes Montbrió, va posar el focus en dos aspectes fonamentals per al creixement econòmic al territori: la recuperació de l’activitat industrial, però de manera sostenible.
 
El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, va clausurar aquesta jornada que va tenir com a ponents a Daniel Calleja, director general de Medi Ambient de la Comissió Europea; Miquel Borràs, gerent de Crisol de Frutos Secos, SAT i Arboreto SAT; Ramon Marsal, president de la Fundació PortAventura; Ferran Teixidó, director general d'Indústries Teixidó; Josep Maria Tost, director de l'Agència de Residus de Catalunya; i Lluís M. Fargas, vicepresident de l'àrea de fiscalitat i desenvolupament corporatiu a Europa d'Alcoa.
 
La regeneració, de manera sostenible, del teixit empresarial industrial prenent com a base nous paràmetres i enfocaments, van ser el fil conductor de la jornada. En la conferència de clausura, Josep Andreu va explicar als assistents dos dels grans projectes del Port de Tarragona en la seva aposta per la reindustrialització: la posada en marxa de la Zona d’Activitats Logístiques i l’ampliació del moll de la Química. “La ZAL compta amb 100 hectàrees de sòl industrial al servei del territori. Sens dubte aquesta infraestructura suposarà una gran dinamització econòmica per al nostre territori” va destacar Josep Andreu. Pel que fa al moll de la Química, el president del Port va afegir que “estem tancant acords amb inversors a l’ampliació del moll de la Química que suposaran 40 milions d’euros d’inversió privada”.
 
D’altra banda, també va voler explicar el procés d’internacionalització en que està treballant el clúster ChemMed Tarragona.
 
“El Port de Tarragona no és aliè a la sostenibilitat”
 
Tanmateix, el president del Port de Tarragona va posar en valor l’aposta pel creixement sostenible “com un dels nostres eixos estratègics”. La bonificació directa sobre l’activitat per les bones pràctiques ambientals dels operadors al Port de Tarragona i les línies de treball en matèria de medi ambient són alguns exemples de l’aposta del creixement sostenible de la infraestructura portuària tarragonina.

Most Visited

Work with us

Work with us

Job board of the Port Authority of Tarragona
Open Data

Open Data

Here you will find public data of the public character of the organization
Contractor Profile

Contractor Profile

Here you will find public data of the public character of the organization
Communication and press

Communication and press

News of interest and current affairs of the Port Authority of Tarragona
SEA

SEA

AGRI-FOOD DELIVERY SYSTEM
Ship location

Ship location

Gisweb, ship situation program, stopovers and movements
Requests for services via ports

Requests for services via ports

Requests for services and communications for the ship, the goods and the passage
Accreditation center

Accreditation center

Administrative process involved in certifying a company/organization to access the Port
Traffic

Traffic

Goods traffic at the Port Authority of Tarragona