Atrás

 

Eureka

 

El patrimoni conservat al Museu permet múltiples mirades, l'aproximació amb els ulls de la tecnologia ens sembla especialment pertinent per tal de fer comprensibles les embarcacions, models i estris que s'hi conserven.

La proposta s'estructura en dos grans blocs:

Per què naveguen els vaixells?. La seva evolució. En aquest àmbit hi haurà una explicació-experimentació al racó aquàtic de l'espai didàctic del Museu on, amb la reproducció de diversos models, podrem comprendre quines han estat les aportacions de la ciència i la tecnologia a la navegació. Acabarem explicant com funciona el motor del Museu i fent un joc en diversos àmbits per aprofundir sobre la realitat dels aspectes prèviament treballats.

Com es construïen les embarcacions? Els mestres d'aixa. Aprendrem de quina manera, amb quines eines i saviesa acumulada, aquest antic ofici ha fet navegar tantes i tantes embarcacions. Les que es conserven al Museu del Port en seran un bon exemple. Intentarem fer un petit tast d'aquest ofici intervenint en parts del seu procés constructiu.

 

Destinataris

Cicle Superior d'Educació primària

Primer i segon cicle de l'ESO

 

Durada

2 hores

 

 

Nombre participants

Grup classe. Per a grups més nombrosos consultar amb el Museu

Tarifes

2,50€ per participant (50€ grups inferiors a 20 alumnes)

 

 

 

 

Vídeo activitat