Atrás

LES ESCALES DEL MAR. LES VIES DE COMUNICACIÓ DE VIANANTS ENTRE LA PART ALTA I LA PART BAIXA DE TARRAGONA EN ELS DARRERS CENT CINQUANTA ANYS

LES ESCALES DEL MAR. LES VIES DE COMUNICACIÓ DE VIANANTS ENTRE LA PART ALTA I LA PART BAIXA DE TARRAGONA EN ELS DARRERS CENT CINQUANTA ANYS

LES ESCALES DEL MAR és un reportatge dels carrers que posen en comunicació, a través d’escales, la Part Alta amb la Part Baixa de la ciutat de Tarragona.  Elements urbans molt importants quan les persones es traslladaven caminant a tot arreu. Que tornen a ser molt vigents quan la recuperació de la comunicació de vianants a la ciutat és un procés en marxa, que ha portat fins i tot a la mecanització d’algunes de les escales.

Explica la història que ha envoltat la construcció, sovint accidentada, de cada una de les escales.  S’hi afegeixen dues excepcions: inclou també l’Escala Reial, la més marinera de totes; i la novíssima passarel·la 2018, que s’està acabant aquests dies, coincidint amb la publicació.

També es relaten, sota la denominació d’utopies, els projectes de comunicació que no s’han executat: des de l’escalinata del Balcó del Mediterrani, de Ramon Salas, al projecte de Ricardo Bofill de supressió de les vies del tren.

No es tracta d’una publicació merament tècnica, tot i que hi han les dates i xifres més necessàries, sinó que te un llenguatge planer, a l’abast de tot-hom.

 

Specifications

  • Autor: ALOGUIN PALLACH, Ramon
  • Edició: Autoritat Portuària de Tarragona
  • Any: 2018
  • Idioma: Català

  Servei de publicacions

     publicacions@porttarragona.cat

   977 259 400 | Ext. 5003

 

   Arxiu del Port

     arxiu@porttarragona.cat

    977 259 400 | De Ext. 5001 a  5006

     On és l'Arxiu del Port i el Servei de Publicacions