El Port de Tarragona acull la conferència inaugural de l'European Bulk Liquid Storage 2016

El Port de Tarragona acull la conferència inaugural de l'European Bulk Liquid Storage 2016
07 Set
2016

La sala d’actes de l'Autoritat Portuària de Tarragona va acollir, ahir al migdia, la sessió inaugural de la quarta edició de l'European Bulk Liquid Storage; una jornada internacional dedicada al sector dels productes químics i petroquímics, i que el Port de Tarragona ha aconseguit que es celebri a la ciutat els dies 7 i 8 de setembre. Durant aquests dies, Tarragona és el punt de trobada dels principals actors de la industria del sector: empreses petrolieres i químiques mundials, ports, terminals de tancs d’emmagatzematge i proveïdors pioners en el sector, entre d’altres. L’European Bulk Liquid Storage representa una de les principals jornades europees del sector de l’emmagatzematge de líquids a dojo.

En la jornada prèvia al cicle de conferències, el president del Port de Tarragona i vicepresident de ChemMed, Josep Andreu, va pronunciar el discurs de benvinguda, en que va voler destacar la posició consolidada del Port de Tarragona com a infraestructura logística líder del Mediterrani en el transport i emmagatzematge de productes químics i petroquímics.

ChemMed Tarragona, el més important del sud d’Europa

Josep Andreu va exposar les característiques de les infraestructures portuàries estratègiques, tant les de present com les de futur, i va destacar la infraestructura del moll de la Química que va descriure com “el diamant del Port i una infraestructura de la qual estem molt orgullosos”. Sobre el moll de la Química en va destacar el projecte d’ampliació, inaugurat ara fa dos anys, i que representa “l’expansió i creixement del Port de Tarragona i, a la vegada, dóna resposta a les necessitats del conjunt del sector químic i petroquímic de Tarragona, el més gran del sud d'Europa”.
El president va acabar el seu discurs ressaltant els beneficis que la creació de ChemMed Tarragona ha aportat en la difusió i promoció dels serveis i empreses del territori que es dediquen a aquest sector.

Per la seva part, Teresa Pallarès, directora general de l’AEQT i ChemMed, va cloure la sessió amb una ponència detallada sobre el clúster químic de Tarragona, el més important del sud d'Europa.

Pallarès va situar als assistents explicant que 'amb quasi el 50%, el sector químic de Tarragona és el principal productor de plàstics d'Espanya i que, en el cas d'altres materials més específics, arriba a quotes del 80%'. També va explicar les principals característiques del Clúster ChemMed Tarragona, creat ara fa poc més de dos anys, i va dibuixar el conjunt de les infraestructures del clúster i les seves potents xarxes de connectivitat, accés i subministraments.

Pallarès va incidir en la importància dels serveis mancomunats, i la voluntat del clúster per seguir treballant en pro de l’eficiència i professionalitat, “mantenint alts estàndards de seguretat i qualitat mediambiental”.

Pallarès també va voler deixar palès el compromís del sector químic i del clúster “per incentivar la creació i formació de talent i professionals d'alta especialització, en un territori on, a més a més, es gaudeix d'una alta la qualitat de vida”.

Després de les dues conferències, els assistents van realitzar una visita exclusiva a les instal·lacions i terminals del Port de Tarragona i del clúster ChemMed, on es va visitar el site de BASF. Amb aquesta visita van poder constatar les possibilitats de negoci i de creixement de la zona i, alhora, han pogut establir contacte i fer networking.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona