Atrás

El Port de Tarragona promociona els seus serveis a la fira Intermodal South America 2016

El Port de Tarragona promociona els seus serveis a la fira Intermodal South America 2016
07 Abr
2016

El Port de Tarragona promociona els seus serveis a la fira Intermodal South America 
L’objectiu de la infraestructura portuària tarragonina és reforçar els vincles amb el continent americà
En el marc de l’estratègia de projecció internacional, el Port de Tarragona ha participat per setè any consecutiu a la fira Intermodal South America, que s’ha celebrat del 5 al 7 d’abril a Sao Paolo (Brasil), una de les principals fires internacionals de transport de mercaderies, logística i comerç exterior que se celebren a Amèrica, i on es reuneixen els principals actors del mercat nacional i internacional.
Els representants del Port de Tarragona, que ha participat amb l’estand de Ports of Spain, han mantingut diverses reunions professionals amb representants dels diferents agents del sector, empreses privades i navilieres amb presència a Sud-amèrica, amb l’objectiu de captar nous tràfics de càrrega general, tant en contenidors com no conteneritzada. I és que el Port de Tarragona presenta una proposta lògica i competitiva, tant per preu com per servei i hinterland, com una bona capacitat de càrrega i amb eficients connexions ferroviàries.
El Port de Tarragona manté una estreta relació comercial amb els països del continent americà, especialment pel que fa al tràfic de fruita, pasta de paper i productes siderúrgics.
Port d'entrada per a la fruita tropical de la Península Ibèrica
Per donar sortida al trànsit hortofructícola, el Port de Tarragona disposa d'infraestructures i serveis intermodals que el converteixen en la millor opció de la Mediterrània per a la distribució a la península Ibèrica i Europa. A més de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana. L'oferta de serveis regulars es completa amb el Canadà i els Estats Units d'Amèrica.
L'oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d'Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal•lacions homologades per a l'entrada de fruites a la UE. Així mateix, compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit (consolidació / desconsolidació de càrregues, serveis de picking, etc.).
Terminal de contenidors
La terminal de contenidors al Port de Tarragona està operada per DP World, un dels
majors operadors de terminals marítimes del món. Situada al moll d'Andalusia, aquesta terminal és punt estratègic en el Corredor del Mediterrani i enllaç hub amb la Mediterrània oriental i el nord d'Amèrica. Té una capacitat per moure 450.000 TEU l'any i amb 200 connexions per contenidors Reefer. L'àrea de la terminal és de 14,7 hectàrees amb possibilitat d'expansió a 33 hectàrees, i té capacitat de descàrrega de tres vaixells simultàniament.
L'escàner de contenidors, ubicat al costat de la terminal de contenidors, ja porta dos anys en funcionament i ha agilitzat el tràfic de contenidors a la instal•lació portuària.