El Port de Tarragona es presenta a Fruit Attraction com a port hub per a la distribució de fruita al Mediterrani i nord d’Àfrica

El Port de Tarragona es presenta a Fruit Attraction com a port hub per a la distribució de fruita al Mediterrani i nord d’Àfrica
17 Oct
2014

El Port de Tarragona està present a la fira FRUIT ATTRACTION 2014 que se celebra fins avui a Madrid, amb l'objectiu de donar a conèixer els seus serveis i oportunitats per al sector i reafirmar el seu posicionament com a hub per a la distribució de fruita i hortalisses al Mediterrani i nord d'Àfrica.
En aquesta fira internacional del sector de fruita i hortalisses també hi participen totes les empreses importadores de fruita que operen al Port de Tarragona. La VI edició de FRUIT ATTRACTION ha reunit a empreses provinents de 28 països diferents, entre els que cal destacar França, Itàlia i Portugal. Organitzada per IFEMA (Fira de Madrid) i FEPEX (Federació Espanyola d'Associacions de Productors Exportadors de Fruites, Hortalisses, Flors i Plantes vives).
Per donar sortida al tràfic hortofructícola, el Port de Tarragona disposa d'unes infraestructures i uns serveis intermodals que el converteixen en la millor opció al Mediterrani per a la distribució cap a la península Ibèrica i Europa. A més, disposa de connexions marítimes amb els principals països exportadors de fruita, que es tradueixen en serveis regulars amb Nova Zelanda, Costa Rica, Colòmbia i República Dominicana.
La major part dels kiwis que es consumeixen a la Península entren pel Port de Tarragona, així com diferents varietats de pinyes, plàtans i alvocats. L'oferta de serveis regulars es completa amb Canadà i Estats Units d'Amèrica.
Augment del tràfic d'aquest sector en un 58% fins setembre
El tràfic de fruites i verdures està assistint a un important creixement al Port de Tarragona, amb un augment del 58% fins setembre d'aquest 2014, respecte el mateix període de l'any anterior, fregant les 160.000 tones entre fruites i hortalisses.
Instal·lacions
El Port de Tarragona disposa de 2 àrees dedicades exclusivament al tràfic de fruita, amb rampes ro-ro, una línia d'atracada de 350 m i 230 m respectivament i uns calats de 8,50 m i 10,50 m cadascun. En total, la terminal de fruita compta amb 100 preses per a contenidors reefer i disposa de 12 naus refrigerades –a tan sols 50 m del moll– amb una capacitat de 20.000 m2, aptes per 17.000 pallets de productes.
L'oferta de serveis es concreta amb un ampli i modern Punt d'Inspecció Fronterera (PIF), amb totes les seves instal·lacions homologades per a l'entrada de fruites a la UE. Així mateix, compta amb controls de qualitat específics, controls de temperatura, sistemes de seguiment de càrregues via RF i una gran varietat de serveis logístics de valor afegit (consolidació/desconsolidació de càrregues, serveis de picking, etc).

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!