Atrás

El Port de Tarragona mou més de 12 milions de tones fins el mes de maig

El Port de Tarragona mou més de 12 milions de tones fins el mes de maig
02 Jul
2014

Els contenidors augmenten 3,5% gràcies a l'impuls de la càrrega conteneritzada en TEU d'importació (+48,2%) i d'exportació (+33,5%)
La infraestructura portuària mou 2,5 milions de tones durant el mes de maig, i representa un increment del 3% respecte el mateix mes del 2013
Durant el mes de maig, la infraestructura portuària tarragonina ha mogut 2,5 milions de tones de mercaderies amb un increment del 3% respecte el maig del 2013. El creixement més notable en termes percentuals s'ha produït en els granels líquids (+4,2%), els cereals, pinsos i farines (+38,6%) i la càrrega general (+25,4%).
Pel que fa a l'acumulat, el tràfic total del Port de Tarragona ha augmentat un 1,9% durant els 5 primers mesos de l'any, amb un moviment de 12.139.945 tones. El creixement ha estat motivat per l'impuls del moviment de càrrega (+1,9%) i descàrrega (+2,4%) de les mercaderies mogudes al Port de Tarragona
El tràfic de contenidors creix un 3,5% fins el mes de maig
El Port de Tarragona mou un total de 66.949 TEU des de gener fins maig d'enguany, una xifra que suposa un augment del 3,5% respecte el mateix període del 2013. Aquest creixement ha estat motivat per l'impuls de l'importació (+48,2%) i exportació (+33,5%) del transport de contenidors entre el Port de Tarragona i destinacions internacionals. Els principals països de destinació de contenidors procedents del Port de Tarragona són Israel, Nigèria, Ghana i Veneçuela.
Impuls dels productes químics, energètics i adobs
El tràfic de productes químics ha incrementat un 5,2% en aquests cinc primers mesos de l'any, amb un moviment de 963.000 tones. En aquest tipus de tràfic destaca sobretot l'augment de la càrrega (+11,7%) amb destinació mercats internacionals.
Fins el mes de maig, el Port de Tarragona ha mogut 8,4 milions de tones d'energètics, que representa un creixement del 2,4%. En aquest segment, destaca l'increment del moviment de benzina (+48,9%), carbó (+46,5%) i biocombustibles (+6,9%). Pel que fa al tràfic d'adobs, que engloba fosfats, potasses i adobs naturals i artificials; l'augment ha estat del 41,6% en els cinc primers mesos de l'any.
Els materials de construcció també registren un creixement notable (+14,3%), i en especial el moviment d'asfalt ha augmentat un 397,1%.
Mantenint el lideratge en agroalimentaris
El Port de Tarragona manté el lideratge a l'Estat i a la Mediterrània en moviment de productes agroalimentaris. Fins el mes de maig, l'increment del tràfic d'aquests productes ha estat del 3%, superant el 1,6 milions de tones mogudes.
En l'àmbit dels productes agroalimentaris, s'ha registrat un creixement notable en fruites, hortalisses i llegums (+70,1%), conserves (+25%), i peix congelat i refrigerat (+176,3%).
La càrrega incrementa un 1,9% fins el mes de maig
L'increment de les mercaderies carregades al Port de Tarragona, amb destinació la resta de l'Estat o destinacions internacionals, reafirma el paper de la infraestructura portuària tarragonina com a plataforma logística que facilita les exportacions i la internacionalització de les empreses del territori i de la seva àrea d'influència.
Fins el mes de maig d'aquest 2014, destaca l'increment de la càrrega de productes siderúrgics (+84,7), els productes químics (+11,7%), adobs (+70%), contenidors en TEU (+3,5%).