MED-PCS organitza a Tarragona una jornada sobre la millora de l'Eficiència de Transport Marítim

MED-PCS organitza a Tarragona una jornada sobre la millora de l'Eficiència de Transport Marítim
27 Jun
2014

 

L'Autoritat Portuària de Tarragona va ser escenari, dijous passat,19 de juny, de la conferència “Port Community Systems: Improving Maritime Transportation Efficiency”, organitzada pel projecte MED-PCS (Promotion of “Port Community System” in Mediterranean Traffic), que lidera el Port de Tarragona. Aquest projecte està cofinançat pel Programa MED de la Unió Europea i consisteix en aconseguir una implementació efectiva del PCS (Port Community System) en els quatre ports Mediterranis socis del Projecte, així com el desenvolupament d'una plataforma que permeti una efectiva comunicació entre aquests sistemes.

El director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez, va donar la benvinguda als assistents a la conferència acompanyat pel director de desenvolupament de l'Autoritat Portuària de Igoumenitsa; Konstantinos Grinias, el cap de planificació, operacions i serveis portuaris de l'Autoritat Portuària de Cartagena, i Manuela Irene Masciopinto, en representació de l'Autoritat Portuària de Llevant. La jornada va reunir a experts i especialistes que van presentar diversos casos d'èxit de PCSs, i s’hi va debatre sobre les oportunitats i reptes que els PCSs ofereixen per a la millora de l'eficiència del transport marítim. Així mateix, en la conferència es va fer palès que el repte dels ports que volen augmentar en competitivitat i en eficiència, és el d'invertir en els sistemes d'informació.

La jornada va comptar amb la participació dels socis del projecte MED-PCS com l'Autoritat Portuària de Cartagena, l'Autoritat Portuària de Igoumenitsa, l'Autoritat Portuària de Llevant, la Universitat grega de AEGEAN, la Universitat de Nàpols Federico II i Rete Autostrade Mediterranee, S.P.A.

La coordinadora del projecte MED-PCS, Carme Tarragó, fa una valoració molt positiva del resultat de la Conferència del Projecte MED-PCS “tant pel nivell dels ponents com també per les aportacions dels assistents a la mateixa”. La coordinadora del projecte afegeix que “l'objectiu que, com a líders del Projecte ens havíem marcat, s'ha acomplert: realitzar una conferència que servís per explicar els objectius, el pla de treball i els nous serveis dels Port Community Systems (PCS) que estem desenvolupant en el marc del Projecte, així com donar a conèixer altres experiències reeixides en l’àmbit europeu que també s'estan duent a terme”.

Així mateix, Tarragó afegeix: ‘considero imprescindible informar periòdicament de les accions que estem realitzant amb el Projecte MED-PCS i amb això involucrar des del principi als clients del PCS que seran els futurs usuaris dels nous serveis que estem implementant”.

Aquesta Conferència Internacional forma part del Pla de Comunicació del Projecte. Les persones interessades poden consultar la pàgina web del Projecte
www.med-pcs.eu i seguir-ho a través de Twitter (@MEDPCSProject) i Linkedin (The MED-PCS Project),

L'endemà de la conferència, el 20 de juny, es va realitzar una reunió de Steering Committee i la 5ª reunió Tècnica dels socis del Projecte MED-PCS al Port de Tarragona.

Durant l’ Steering Committee es van tractar temes relatius a la gestió del Projecte, en concret de la 3ª Certificació, i es va fer una valoració dels resultats de la Conferència realitzada el dia anterior.

A la 5ª Reunió Tècnica es va fer un seguiment de les accions que s'estan duent a terme actualment en el Projecte, destacant-ne la Plataforma per a la Formació, el Fòrum, o les Newsletters. També es va parlar sobre l'estat d'implementació dels nous serveis de PCS que s'estan desenvolupant en els quatre Ports socis del Projecte, així com de la planificació del Sistema de Comunicació entre els PCS i de les proves pilot que es desenvoluparan.

En finalitzar les reunions, els socis del Projecte van realitzar una visita a les instal·lacions del Port de Tarragona.

Projecció internacional per a Tarragona

El Port de Tarragona ha tingut sempre una clara vocació internacional i s'ha perfilat com un dels grans eixos econòmics i comercials del Mediterrani espanyol, gràcies a la seva situació estratègica i a les seves capacitats de creixement i expansió, tant de les seves pròpies instal·lacions portuàries com del territori on està situat. En el marc del Pla d'Innovació del Port de Tarragona, el lideratge en el projecte MED-PCS aporta al Port de Tarragona una oportunitat per guanyar projecció internacional i incrementar el seu posicionament a Europa i a la resta del món.

El projecte MED-PCS inclou cinc proves pilot, que permetran comprovar el correcte funcionament dels nous serveis que s'incorporin als PCS dels quatre Ports socis del Projecte, i el sistema de comunicacions entre ells. També inclou activitats de comunicació, de capitalització i de formació.

Els principals objectius del projecte són: augmentar l'eficiència portuària, analitzant les necessitats de la comunitat portuària i oferint solucions, mitjançant la implementació de nous serveis dels PCSs; aconseguir una comunicació efectiva entre els PCSs dels ports socis del Projecte; formar als usuaris dels nous serveis en aquests nous procediments; i comunicar les experiències obtingudes per realitzar benchmarking de les millors pràctiques amb els socis d'altres Projectes Europeus que tinguin objectius similars o complementaris. 

Podeu veure un vídeo fent clic aquí (19 de juny)

Podeu veure un vídeo fent clic aquí (20 de juny)

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona