El Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya es presenta al Port de Tarragona

El Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya es presenta al Port de Tarragona
30 Abr
2014

La infraestructura portuària tarragonina participa de les comissions tècniques del clúster en el marc de l'estratègia de projecció internacional, per convertir-se en port hub de vehicles
L'edifici de l'Autoritat Portuària de Tarragona ha estat avui escenari de l'acte de presentació del Clúster de la Indústria de l'Automoció de Catalunya al teixit empresarial i industrial del Camp de Tarragona, i que ha reunit a més d'un centenar d'assistents. En la sessió s'ha posat de manifest que la cooperació, la innovació tecnològica, la formació, la competitivitat i la logística són pilars fonamentals d'aquest clúster, que fa un pas endavant per reforçar la competitivitat d'un dels sectors punters de l'economia catalana.
L'acte ha comptat les intervencions del president del Port de Tarragona, Josep Andreu i el president de CIAC, Vicenç Aguilera. Així mateix, s'han presentat les diferents comissions que aglutinen el clúster. Juan Ramón Rodríguez, Comissió de Formació i Logística; Sergi Alcaraz, Comissió de Competitivitat; Francesc Perarnau, Comissió Tecnològica i Comissió de Producte; Ignasi Ferrer, Comissió e-mobility.
 
El Port de Tarragona ha fet palès que treballa per esdevenir un hub pel que fa al tràfic de vehicles, juntament amb Grupo Bergé, amb l'objectiu de guanyar projecció i competitivitat, d'aquesta manera, per la seva consecució al clúster com a infraestructura logística al servei de les relacions comercials de les empreses. Durant l'any passat, les terminals portuàries van moure 61.487 unitats, amb un creixement del 10% respecte el 2012, la qual cosa posa de manifest que el sector de l'automoció es recupera i el Port de Tarragona vol contribuir en aquest creixement.
 
Josep Andreu ha destacat que el Clúster de la Indústria de l'Automoció aposta per una indústria puntera i innovadora a Catalunya, amb reconeixement arreu d'Europa. Andreu també ha assenyalat les noves infraestructures estratègiques per a la infraestructura portuària com és la recent construïda terminal ferroviària intermodal; l'ample de via internacional i l'A27.
Per la seva banda, Vicenç Aguilera ha exposat una radiografia del clúster, que neix amb l'objectiu de fer créixer el negoci de l'automoció a Catalunya, identificant les oportunitats per ser més competitius a nivell global. Aguilera ha afegit que durant el 2013 el sector ja va iniciar la recuperació i es preveu que a Catalunya, en cinc anys, pugui créixer un 10%; i que actualment, Espanya és el segon país europeu que més cotxes fabrica ja que un de cada quatre es fabrica a Catalunya. I sobretot, ha posat èmfasi en la logística, fonamental per a les empreses i per al Port i la indústria de Tarragona.
 
El Clúster de la Indústria de l'Automoció a Catalunya vol posar en valor i reforçar la competitivitat de la indústria de l'automòbil com a motor de l'economia catalana, tot fomentant la innovació i la cooperació entre les empreses del sector. Aquesta iniciativa pretén estimular les sinergies entre els membres que en formen part, fomentant la cooperació i intercanvi de coneixement. Així mateix, es treballa per millorar la formació dels professionals, sistematitzar la innovació oberta i impulsar internacionalment les actuacions del sector. Igualment, potenciarà el desplegament i la utilització d'infraestructures de telecomunicacions, i col•laborant per definir una agenda estratègica en l'àmbit de la mobilitat sostenible.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona