Atrás

Presentació Activitat Didàctica Arxiu-Museu del Port

Presentació Activitat Didàctica Arxiu-Museu del Port
19 Set
2013

El proper dijous 26 de setembre de 2013 a les 17,30 de la tarda i a la Sala d'Actes de l'Arxiu del Port de Tarragona (carrer Anselm Clavé, 2) tindrà lloc la presentació del  primer dossier didàctic De l’Arxiu al Museu: un recorregut per la història del Port. El barri del Serrallo, ideat per l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona i elaborat per Auriga Serveis Culturals, amb l’objectiu de donar a conèixer als alumnes de Segon Cicle d’ESO i Batxillerat la tasca important que es fa en els centres d’arxius i museus per preservar i difondre, tant la documentació, com els objectes, llegat del nostre passat i clau per al nostre present i futur.
Apropar la metodologia de la investigació històrica  a través de l’estudi de fonts primàries, plantejar hipòtesis i  valorar i interpretar els documents per poder-ne treure unes conclusions objectives, base de qualsevol estudi científic, és el que pretén el dossier, a través d’una proposta d’investigació que gira al voltant d’un tema concret: El Serrallo i la pesca a l’entorn de l’any 1930. A través del dossier s’intenta donar a conèixer el patrimoni marítim i portuari de la ciutat i la història del Port de Tarragona com a eix vertebrador i dinamitzador del territori.
A banda de l’activitat, que es podrà treballar a l’entorn classe, l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona, ofereixen la possibilitat de fer una visita guiada als dos centres, en què l’estudiant i el professorat podran conèixer de primera mà, tant la tasca que s’hi fa, com els fons que s’hi custodien, acompanyats per un monitor que conduirà l’activitat.
Es tracta d’un projecte en què l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona porten un temps treballant-hi, i que pretén tenir una continuïtat en el temps amb l’aportació de nous dossiers temàtics per anar coneixent la història del Port de Tarragona.