Atrás

Port de Tarragona: workshop sobre el Projecte ARTEMIS

Port de Tarragona: workshop sobre el Projecte ARTEMIS
24 Gen
2013

Port de Tarragona: workshop sobre el Projecte ARTEMIS

 

 

 

L’edifici de l’Autoritat Portuària de Tarragona ha estat avui escenari d’un workshop (taller) amb l’objectiu de difondre els resultats del Projecte ARTEMIS (Advanced Rational Multi-modal Transport and Evaluator Information System). El Projecte ARTEMIS ha creat una “plataforma intel·ligent” per a la logística intermodal dissenyada per a identificar les possibles alternatives per al transport de mercaderies a través d’Europa.
 
La jornada, que s’ha iniciat a les 9 hores, l’ha inaugurat el president del Port de Tarragona, Josep Andreu; el director general del Port de Tarragona, Francesc Sánchez; el Project Manager ARTEMIS, NETHUN, Elio Cereghino; i el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font.
 
Josep Andreu s’ha mostrat molt satisfet davant la implicació de la comunitat portuària de Tarragona amb aquest projecte europeu, i ha destacat que les infraestructures i la seva bona gestió són cabdals per al desenvolupament futur. Per la seva banda, Francesc Sánchez ha explicat com el Port de Tarragona s’ha implicat en el projecte ARTEMIS i ha destacat l’aposta del Port de Tarragona en el desenvolupament tecnològic i la innovació per tal d’aconseguir amb èxit nous reptes de futur.
 
D’altra banda, Elio Cereghino ha explicat més detalladament en què consisteix i què ofereix ARTEMIS, i com pot ser una eina útil d’optimització per a l’elecció de la modalitat de transport. Finalment, Ricard Font ha destacat la gran tasca realitzada pel Port de Tarragona no només en aquest projecte europeu, sinó en l’estratègia global de desenvolupament i creació d’economia productiva per al territori, i també per a la resta del país.
 
El Port de Tarragona és l’únic organisme públic que participa en aquest projecte europeu juntament l’iniciativa privada d’Itàlia, Eslovènia i Espanya. Amb aquesta opció el Port de Tarragona pretén oferir-se com una alternativa competitiva en el transport de mercaderies.  
Què és ARTEMIS?
 
ARTEMIS és un projecte cofinançat per la Comissió Europea dins del Programa Marco Polo II, amb onze socis procedents d’Itàlia, Espanya, França i Eslovènia. La plataforma és capaç d’indicar tant la millor alternativa de ruta monomodal per carretera com avaluar les oportunitats que ofereixen el transport multimodal, identificant la millor solució d’acord a les prioritats dels usuaris a través d’una visió clara i immediata de les diverses opcions en termes de costos, temps de transport i emissions de CO2.
 
La plataforma ARTEMIS és una eina europea de suport a la decisió que recull els perfils de més de 300 terminals ferroviàries, ports marítims i plataformes fluvials, la qual cosa permet avaluar les limitacinos logístiques reals com ara: selecció, disponibilitat i utilització òptima de la unitat de càrrega.
 
La jornada s’ha iniciat a les 9 hores i ha finalitzat a les 14 hores. Han intervingut diverses autoritats i experts que exposaran les principals actuacions en els àmbits del transport marítim, ferroviari, viari i de la intermodalitat. Podeu veure un vídeo de l'acte fent clic aquí.