El Moll de Costa del Port de Tarragona rep els millors vins de Catalunya

El Moll de Costa del Port de Tarragona rep els millors vins de Catalunya
13 Des
2022

L’acte organitzat per Guia de Vins de Catalunya al Tinglado 1 va rebre la visita de més de 250 professionals

Ahir dilluns 12 de desembre es va celebrar al Tinglado 1 del Moll de Costa del Port de Tarragona el primer ‘showroom’ de la Guia de Vins de Catalunya a la ciutat. Es tractava del primer cop que l’esdeveniment es realitzava fora de Barcelona, fet que evidencia l’aposta de la Guia de Vins de Catalunya per Tarragona, única província de l’estat amb cinc denominacions d’origen.

En total més de 250 professionals van gaudir dels tastos dels vins amb una nota superior al 9,5 a la Guia de Vins de Catalunya del 2023. L’esdeveniment va comptar amb un total de 34 cellers de les denominacions d'origen d’arreu de Catalunya que no es van voler perdre l’oportunitat de mostrar els seus millors productes als professionals de la ciutat i del territori.

L’acte que va reunir el millors cellers de la Guia de Vins de Catalunya i als professionals del sector va comptar amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, l'Ajuntament de Tarragona i l’Autoritat Portuària de Tarragona. La directora de Port Ciutat, Montse Adan, ha destacat el vincle històric dels tinglados del Moll de Costa amb el comerç del vi”, fet que es manté encara avui, “però a través de les activitats que el Port programa al voltant d ela cultura del vi com són tastos, maridatges, actes solidaris, etcètera”.

Un espai estretament vinculat a la viticultura

El Tingaldo 1 del Moll de Costa va poder conjugar ahir les seves vistes al Port i a la mar Mediterrània amb un passat i un present molt arrelat al viticultura. Tot i de tractar-se d’un escenari portuari obert a la ciutadania a mitjans dels any noranta, els tinglados del Moll de Costa del Port de Tarragona estan molt relacionats amb el món del vi ja que durant el segle passat van ser porta de sortida per via marítima dels vins elaborats al territori cap a arreu del món.

En aquest sentit, la codirectora de La Guia de Vins de Catalunya, Sílvia Naranjo, juntament amb Jordi Alcover, ha mostrat el seu interès per l’arribada de l’esdeveniment a Tarragona  afirmant que “la Guia tenia moltes ganes de venir a Tarragona, els tinglados son un entorn magnífic i estretament vinculat al món del vi de casa nostra. Tarragona és la província que té més denominacions d’origen de tot l’estat espanyol, i havíem d’estar aquí.”

En clau de futur Naranjo ha destacat que “després d’aquesta primera edició hi ha molt recorregut per fer plegats, apostant pel vi català, de qualitat i quilòmetre zero. La responsable de l’esdeveniment ha remarcat que per les properes edicions esperen consolidar l’acte i atreure encara a més públic, ja que “aquest acte és una oportunitat perquè els professionals puguin venir i provar els vins de casa nostra.” 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!