Port Tarragona patrocinador principal dels actes commemoratius dels 700 anys de Santa Tecla de Tarragona

Port Tarragona patrocinador principal dels actes commemoratius dels 700 anys de Santa Tecla de Tarragona
31 Ago
2022

L’Autoritat Portuària de Tarragona invertirà 33.880€ en una de les edicions més especials de les festes de Santa Tecla, patrona de la ciutat

El president del Port afirma que ”la nostra institució no podia faltar atès el caràcter especial d’aquesta edició que marca set segles de tradició i devoció”

L’alcalde Pau Ricomà destaca “la gran oportunitat que representen aquestes festes tant per activar l’economia de la nostra ciutat com per ensenyar a dins i a fora el gran talent local i la cultura que tenim”

El Port i l’Ajuntament de Tarragona han signat avui l’acord de patrocini per als actes  commemoratius dels 700 anys de l’arribada del Braç de  Santa Tecla a la ciutat. Santa Tecla, la Festa Major de la ciutat, és una de les festes més emblemàtiques de Catalunya reconeguda com a Festa d'interès turístic nacional i Festa patrimonial d'interès nacional.

En una de les edicions més especials de les festes més importants de la ciutat de Tarragona, l’Autoritat Portuària no ha volgut perdre l’ocasió d’unir-se a la celebració amb un acord de patrocini de 33.880€ (IVA Inclòs). Amb aquest acord l’APT serà present, entre d’altres suports promocionals, al programa de mà, web, xarxes socials, dossier de premsa, llibre Operació Tecla i a la Mostra de Folklore Viu.

En totes aquestes publicacions el Port de Tarragona apareixerà com a patrocinador principal, i a més tindrà una presència destacada en l’espectacle inaugural que tindrà lloc el dilluns 12 de setembre a la Tàrraco Arena Plaça.

Operació Tecla, el llibre de l’il·lustrador i historiador Joan Carles Blanch, està patrocinat pel Port de Tarragona i serà presentat el dia 16 de setembre al Tinglado 1 del Moll de Costa. El llibre explica tot el que cal saber sobre la relació entre santa Tecla i Tarragona, on l'autor explica la vida de Tecla, la construcció de la catedral, la ciutat medieval, les intrigues d'arquebisbes, reis i papes, guerres i festes... relacionats amb la relíquia que va arribar  ala Ciutat de Tarragona fa 700 anys.

L’altre acte patrocinat pel Port de Tarragona és la Mostra de Folklore Viu. La col·laboració del Port no és només econòmica, ja que les més de 600 persones que conformen totes les colles que participen en aquesta trobada, ocuparan el Refugi 1 per a utilitzar-lo com a espai comú, vestuari i menjador en ocasió del sopar popular Festa per a Tothom, el dia 17 de setembre.

La col·laboració del Port amb la Festa Major de Tarragona es completa amb altres accions com la participació en l’organització del taller infantil “Les sabates de la mulassa petita”, el maridatge d’històries portuàries i vins de la terra organitzat pel Museu del Port i el patrocini de la recuperació del Ball de Titans (que es presentarà el dia 16 de setembre a la Pèrgola del Serrallo) amb una aportació de 7.000 euros.

L’acord de patrocini per valor de més de 33.000 euros i les diferents col·laboracions addicionals sumen una aportació total de gairebé 50.000 euros en aquesta edició especial de la Festa Major de Santa Tecla de 2022 en commemoració dels 700 anys de l’arribada del Braç de la santa a la ciutat de Tarragona.

Acte de signatura

El president del Port, Josep M Cruset, i l’Alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, han signat aquest matí l’acord de col·laboració. Durant aquet acte protocolari, tant el president de l’APT com alcalde de la ciutat han destacat les bones relacions entre ambdues organitzacions. Una Santa Tecla que com ha destacat el president del Port, en la que ”la nostra institució no podia faltar atès el caràcter especial d’aquesta edició que marca set segles de tradició i devoció i les expectatives que aquesta edició de la festa major desperta entre els tarragonins i tarragonines.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, ha agraït la col·laboració del Port i ha “la gran oportunitat que representen aquestes festes tant per activar l’economia de la nostra ciutat com per ensenyar a dins i a fora el gran talent local i la cultura que tenim”.

La trobada institucional ha acabat amb una fotografia de l’alcalde de Tarragona i del president del Port al mirador de la seu institucional de l’APT des d’on es pot admirar l’skyline de la ciutat.

Una Santa Tecla més llarga per celebrar el set segles d’història

En la que serà una edició marcada pel retorn de la celebració dels actes amb normalitat, les festes d’aquest any s’allargaran 3 dies més per la commemoració dels 700 anys de l’arribada de la relíquia del Braç de Santa Tecla a la ciutat de Tarragona. Així doncs, les festes de Santa Tecla d’enguany seran del 12 al 25 de setembre.

En total seran prop de 400 actes els que formaran part d’aquesta nova edició de la que és una de les Festes Majors més grans que es celebren a Catalunya. Els actes començaran dos dies abans de l’habitual, el dia 12, amb l’espectacle inaugural i commemoratiu d’aquests 700 anys d’història, i acabaran un dia més tard, el 25 de setembre a la Catedral de Tarragona, el mateix lloc on fa 7 segles es va viure l’arribada de la relíquia de la patrona a la ciutat.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors