La Taula Institucional de Creuers es reuneix per fer el seguiment de l’activitat de la temporada

La Taula Institucional de Creuers es reuneix per fer el seguiment de l’activitat de la temporada
14 Jul
2022

Arriba al Port Tarragona la primera de les 9 escales previstes de la companyia MSC Cruises

Global Ports Holding s’incorpora oficialment a la taula per treballar amb els representants del territori en el desenvolupament de l’activitat creuerística

Des de que va començar la temporada de creuers el passat mes d’abril fins a dia d’avui han atracat 10 creuers amb un total aproximat de 12.000 passatgers

Avui dijous 14 de juliol, a la sala Roger de Llúria de la seu institucional del Port Tarragona, s’han reunit presencialment els representants institucionals i empresarials que formen part de la Taula Institucional de Creuers amb l’objectiu de fer el seguiment de la l’activitat creuerística i de l’evolució d ela temporada 2022. La Taula està formada per les principals institucions i empreses vinculades al turisme del territori, a la qual s’hi ha sumat de forma oficial la companyia Global Ports Holdings (GPH), empresa concessionària de la terminal de creueres del Port de Tarragona des del febrer passat.

En la reunió hi han participat Josep M Cruset, president de l’Autoritat Portuària de Tarragona; Meritxell Roigé, presidenta del Patronat de Turisme Costa Daurada, Víctor Franquet, director gerent del Patronat de Turisme de Tarragona, Montserrat Caelles, regidora de Promoció de la Ciutat de l’Ajuntament de Reus, Pere Segura, alcalde de Vila-seca, Laura Roigé, presidenta Cambra de Comerç de Tarragona, Daniel Martín, director gerent de la Cambra de Comerç de Tarragona, Alba Colet de Global Ports Holding, Salvador Anton director científic Departament Turisme-Eurecat i Xavier Jornet d’AEHT. Per part del Port de Tarragona també han participat Genoveva Climent, directora de comercial i desenvolupament de negoci, Marta Virgili, cap de relacions institucionals i Tana Corral, commercial manager.

Els representants de la Taula Institucional s’han reunit per fer el seguiment de les xifres i estimacions de la temporada de creuers 2022 que es va iniciar el passat mes d’abril. Des de que va començar la temporada de creuers, el Port de Tarragona ha rebut, fins a dia d’avui, una desena de creuers amb un nombre total aproximat de12.000 passatgers procedents de diferents orígens internacionals. Les previsions de Port Tarragona a l’inici de temporada se situaven en unes 38 escales i entre 55.000 i 60.000 passatgers. Una xifra que al mes de març es va valorar positivament i que es va qualificar de “retorn a la normalitat”, malgrat situar-se lluny de la xifra assolida el 2019 (128.000 passatgers).

La reunió d’avui ha servit també per revisar aquestes previsions que, a hores d’ara, es mantenen en 38 escales, però eleven l’estimació de passatgers a uns 70.000 passatgers degut, principalment, a la incorporació de 8 escales noves d’MSC Cruises a l’escala ja prevista inicialment, fins a sumar un total de 9 escales al Port de TArragona d’aquesta important companyia de creuers.

Diumenge arriba el primer creuer d’MSC Cruises

Aquest diumenge, 17 de juliol a les 7 hores de la matinada, atracarà al Moll de Balears del Port de Tarragona el creuer MSC Bellíssima, la primera de les 9 escales que aquesta naviliera farà a Tarragona. L’estada del creuer serà de 12 hores, fins a les 19 hores aproximadament, quan el vaixell salparà. Es tracta de la primera escala que farà a la ciutat, de les noves 8 entrades a Port que arribaran durant aquest any 2022, que se sumen a l’escala del creuer MSC Magnifica que ja estava prevista per a l’11 de novembre.

MSC Bellíssima és un creuer de la companyia MSC Cruises amb una eslora de 315 metres, un GT de 171.589 i una capacitat de passatge de 5.686 persones. L’escala d’aquest vaixell a Tarragona comportarà embarcament i desembarcament parcial. És a dir, a més a més del 4.000 passatgers en trànsit que podran visitar la ciutat, es preveu que hi hagi aproximadament un embarcament de 300 passatgers i un desembarcament d’uns 400 passatgers.

El port d’origen de l’MSC Bellíssima és València i Gènova és la següent escala després del seu pas per Tarragona, per després continuar el seu recorregut cap als ports de Livorno i Nàpols. L’MSC Bellíssima també farà escala a Tarragona els diumenges 31 de juliol, 21 d’agost, 4 i 25 de setembre, 9, 16 i 23 d’octubre, a la qual se li ha de sumar una novena escala prevista per al divendres 11 de novembre, però aquest cop amb el vaixell MSC Magnífica.

Creuers al Port Tarragona

El Port Tarragona desenvolupa un projecte singular de creuers de manera consensuada amb els representants del Camp de Tarragona i de la Costa Daurada. La Taula Institucional de Creuers és l’espai de col·laboració en el que institucions, administracions, empreses i universitat cooperen per desenvolupar un model sostenible de creuers. Un projecte de creuers que s’ha treballat des del principi per diversificar les visites en tot el territori i no centrar-les en una única destinació o ciutat. D’aquesta manera, des del moment en que es fa la comercialització del destí turístic, com des del moment en que s’oferten les sortides, els creueristes opten per múltiples destinacions que abasten tot el Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre  com pot ser la Conca de Barberà, el Priorat, Terres de l’Ebre o bé les pròpies ciutats de Tarragona, Reus o Vila-seca.

Global Ports Holding, l’empresa concessionària de la terminal de creuers al Port de Tarragona, s’ha integrat en la taula per coordinar-se amb les principals institucions del territori i per desenvolupar aquest model de creuers tarragoní basat en aquesta “capil·laritat territorial” del turisme de creuer, a través del qual es potencien ofertes simultànies d’experiències turístiques de proximitat, en múltiples ubicacions, que potencien el coneixement del patrimoni històric, el paisatge i la gastronomia del país; i d’aquesta manera permeten minimitzar la concentració turística.

A més, Global Ports construirà una nova terminal de creuers al Moll de Balears que estarà activa a la tardor del 2023. La terminal suposa una inversió de 5,5 milions d’euros en un edifici d’última generació que es construirà amb una tècnica d’arquitectura industrial innovadora, i incorporarà criteris de  sostenibilitat i d’eficiència energètica. Els responsables de GPH han explicat que la terminal podrà acollir esdeveniments de gran format fora de temporada de creuers.

La companyia MSC ha afegit Tarragona dins dels seus itineraris. La seva reputació i experiència l’ha posicionada com la tercera marca de creuers més gran del món, així com a líders a Europa, Amèrica del Sud, la regió del Golf i Sudàfrica. Cal destacar també, que és la marca de creuers global de més ràpid creixement amb una forta presència en els mercats del Carib, Amèrica del Nord i Llunyà Orient.

Etiquetat com
  • Creuers a Tarragona
  • Terminal de creuers
  • Tarragona ciutat de creuers
  • Creuers

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors