El Moll de Balears - Port Tarragona premiat, amb diploma i menció especial, pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya

El Moll de Balears - Port Tarragona premiat, amb diploma i menció especial, pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya
14 Jun
2022

El premi s’ha lliurat en el marc de la 6a edició de la ‘Nit de les Infraestructures’ que es va celebrar aquest dilluns, 13 de juny a l’auditori de Foment del Treball a Barcelona

En aquesta edició l’eix vertebrador dels premis ha estat el mediambiental. El consell atorgà el ‘Premi a la Millor infraestructura 2021’ i 3 diplomes amb menció especial

El Moll de Balears fase 1 del Port ha estat mereixedora d’un diploma com a finalista amb una menció especial

Aquest dilluns 13 de juny, en el transcurs de la celebració de la 6a edició de la Nit de les Infraestructures, organitzada pel Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya”, el Port Tarragona, ha rebut un premi com a reconeixement i menció especial per la infraestructura del Moll de Balear fase 1.

L’acte, celebrat a l’auditori de Foment del Treball a Barcelona i, presidit per Joaquim Llansó, vicepresident del CAdIC, va comptar amb la presència de David Tornos, Secretari General de Foment i la intervenció de Valentí Pich, President del Consejo General de Economistas de España, A la cloenda han intervingut també Xavier Flores, Secretario General del MITMA, Janet Sanz, Segona Tinenta d’Alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, i Ricard Font, Secretari General del Departament de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat.

Carles Segura, director del departament d’Infraestructures i Conservació del Port de Tarragona va ser l’encarregat de rebre el premi, en nom de tot l’equip professional que va fer possible una infraestructura com és l’actual Moll de Balears. Segura es va mostrar molt agraït per aquest reconeixement i, va deixar constància de la importància del treball de tot l’equip per dur a terme un projecte d’aquesta envergadura.

Cal remarcar, que en aquesta edició, el jurat va decidir que l’eix vertebrador dels premis sigui el mediambiental, sota el vector de l’aigua, donada la seva rellevància.

El Moll de Balears, un moll multi propòsit, està inicialment destinat al tràfic de creuers, amb dues línies d’atracada, una exterior de 460,44 m i una interior de 271,33 m i una esplanada de 4,1 Ha, amb una inversió de 29,8 milions d’euros +IVA, que permet una millora portuària a Tarragona.

El jurat també va voler ressaltar que en aquesta obra, Fase 1 Moll Balears, ja s’ha preparat la infraestructura necessària per poder habilitar la connexió de creuers a la xarxa elèctrica durant la seva estada a port quan es requereixi. A més a més, s’han habilitat 5 connexions que permeten la connexió elèctrica d’embarcacions auxiliars.

‘Nit de les Infraestructures’ un nou model de gestió

La celebració de la “Nit de les Infraestructures”, amb el lliurament del Premi a la Infraestructura 2021, promou la consolidació del nou model de gestió que desenvolupen des de fa anys les entitats que han donat forma al Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya (creat el maig de 2017).

Aquest nou model té els seus eixos principals en la planificació a llarg termini i la priorització de les infraestructures en funció de la seva demanda i sostenibilitat, que s’avaluïn mitjançant una exhaustiva anàlisi que indiqui el seu retorn econòmic, social i ambiental al llarg de tot el cicle de vida; en la millora dels projectes i de l’execució de l’obra, així com de tot el procés de gestió tècnica i administrativa per tal que els contractes s’adjudiquin, s’executin i liquidin per l’import del projecte aprovat per la pròpia administració (l’Objectiu 100). En definitiva, el nou model de gestió propugna millorar de l’eficiència en la planificació i construcció d’infraestructures i equipaments.

Les entitats fundadores del Consell Assessor d’Infraestructures de Catalunya són: l’Associació Catalana d’Empreses d’Enginyeria i Consultores Independents de Catalunya (ASINCA), la Cambra de Contractistes d’Obres de Catalunya (CCOC), Foment del Treball Nacional (FTN) i la Fundació Cercle d’Infraestructures (FCI). Així mateix, són col·laboradors: la Cámara de Concesionarios de Infraestructuras, Equipamientos y Servicios Públicos (CCIES), el Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Catalunya, la Confederació Catalana de la Construcció (CCC) i l’Institut de Tecnologia de la Construcció de Catalunya (ITEC).

Premi a la Millor Infraestructura 2021 i altres entitats premiades

El consell assessor d’Infraestructures de Catalunya va concedir el ‘Premi a la Millor infraestructura 2021’ a la ‘Presa de l’Albagés, un embassament de 83,1 Hm3 de capacitat, i podria ser el darrer gran embassament a Catalunya.

Per altra banda, el jurat va atorgar 2 diplomes amb menció especial a:

- Ampliació i remodelació de l’estació depuradora d’aigües residuals a La Llagosta

- Al Servei Català de la Salut, amb els 5 hospitals I compact Covid.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

Benvingudes i benvinguts al nou disseny de PortTarragona.cat

 

A partir del dilluns, 20 de març, tens en actiu el nou disseny de la web del PortTarragona.

Hem treballat conservant la mateixa arquitectura d’informació. És a dir, imatge nova però mantenint les mateixes carpetes d’informació de menús i submenús. A més la pàgina està preparada per ser visualitzada amb el nou disseny a tauletes i mòbils.

Una nova finestra de comunicació més actual i atractiva!