Atrás

Exposició 'ART CAMP'

Exposició 'ART CAMP'
31 Jul
2012

Tinglado 1
Organitza: Comissió Nacional Andorrana per la Unesco i Port de Tarragona

Del 3 d'agost al 2 de setembre de 2012

L’Art Camp “Colors per al planeta” ha estat possible gràcies a l’esforç de moltes persones i institucions que, amb la seva implicació, han fet possible les tres edicions que fins ara s’han portat a terme de la trobada internacional d’artistes. Els treballs que avui podeu contemplar a Tarragona són una selecció de les obres elaborades en la segona edició de l’Art Camp (2010) i s’han pogut veure amb anterioritat a Andorra, Madrid, Lisboa, París i Porto.

La sensació que queda després de passar per una experiència com “Colors per al planeta” és que la convivència pacífica entre humans és possible. En el transcurs de les tres edicions de “Colors per al planeta” a Ordino, els centenars d’artistes participants arribats d’una seixantena de països de tot el planeta han posat a la pràctica de manera espontània els lemes que la Unesco proclama a tots els pobles de la Terra. Tant de bo es pogués exportar tot el cúmul d’experiències viscudes per un grup tan heterogeni de persones als encarregats de gestionar el destí de la humanitat.
Aquestes trobades són dies de compartir el millor de cadascú i de cada lloc de procedència, dies en què la creació artística és el fil conductor d’un llenguatge universal on el color, l’idioma o la religió del company són un valor afegit a la qualitat humana i artística del seu treball. “Colors per al planeta” és un taller obert on els artistes arribats dels cinc continents converteixen la nostra petita Andorra en una espècie de parlament mundial de bona voluntat i harmonia on no existeixen les diferències.
En aquesta exposició podeu veure una mostra del treball que els artistes van elaborar als tallers i als carrers d’Ordino, una mostra i un manifest d’adhesió a la Declaració universal dels drets humans.
Vull mostrar el meu agraïment a tots els que han fet possible aquestes tres edicions de “Colors per al planeta”, especialment a la Comissió Nacional Andorrana per la Unesco, al Govern d’Andorra, al Comú d’Ordino, a la Societat Filantròpica Bomosa i a FEDA (Forces Elèctriques d’Andorra).
Faust Campamà
Comissari de l’exposició