L’Arxiu del Port de Tarragona organitza novament la Ruta guiada per la plaça dels Carros

L’Arxiu del Port de Tarragona organitza novament la Ruta guiada per la plaça dels Carros
02 Maig
2022

El diumenge 8 de maig, a les 12 hores, l’Arxiu torna a impulsar la ruta guiada gratuïta amb Ramon Aloguín Pallach

Diumenge vinent, 8 de maig de 2022, a les 12 del migdia, l’Arxiu del Port organitza de nou, atès el gran èxit de les anteriors edicions, la ‘Ruta guiada per la plaça dels Carros’ amb l’arquitecte Ramon Aloguín Pallach.

El punt de trobada serà davant de l’edifici de l’Arxiu al carrer d’Anselm Clavé cantonada amb la plaça dels Carros i es farà tot un recorregut per explicar diferents elements de la plaça i la història d'aquest indret tan emblemàtic de la ciutat. 

Des del monument a Mercuri, passant pels edificis més importants, com el de l’Arxiu o el del Servei de Carreteres, els diferents noms que ha tingut al llarg del temps la plaça, les reformes que s’hi han dut a terme, així com algunes anècdotes i detalls que potser han passat desapercebuts per a la ciutadania.

Cal apuntar que el 2020, el Servei de Publicacions del Port de Tarragona, va publicar dins la col·lecció “Petit Format”, un opuscle titulat: La plaça dels Carros amb textos de Ramon Aloguín Pallach, edició que es pot descarregar des de la pàgina web del Port de Tarragona i que recull la història d’aquesta plaça, centre neuràlgic del Barri del Port, l’origen de la qual es remunta a partir de la creació del Barri de la Marina a començaments del segle XIX.

Aquesta proposta cultural forma part del programa ‘Rutes guiades i visites teatralitzades de l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona’ que es pot consultar a la pàgina web del Port de Tarragona. Dues dotzenes d’activitats per a tots tipus de públic organitzades per l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona, totes amb la missió d’acostar a la ciutadania, d’una forma amena i atractiva, la història portuària de diferents èpoques, des dels romans fins a finals del segle XIX que és quan es creen les infraestructures més nuclears que conformen el port actual i, per tant, de la ciutat.

L’activitat és gratuïta, però cal fer reserva enviant un correu a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. perquè les places són limitades.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

L’objectiu és obrir el Port i els seus espais a la ciutadania, donant la possibilitat de conèixer les seves instal·lacions, tant per mar com per terra, i de veure les diferents operatives portuàries.

 

PROGRAMA I FORMULARIS