Atrás

El Port de Tarragona participa a la diada de Sant Jordi a la Rambla i al Moll de Costa

El Port de Tarragona participa a la diada de Sant Jordi a la Rambla i al Moll de Costa
21 Abr
2022

Divendres 22 d’abril, el Museu del Port presenta el conte Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona amb els Nanos Pescadors Petits

A l’estand de la Rambla, es presenten les novetats editorials el dia 23 d’abril i dos autors signen matí i tarda

El Teatret del Serrallo acull un recital de poesia de Gabriel Ferrater

Les propostes, d’entrada lliure i amb reserva prèvia, estan publicades a l’agenda d’activitats de la pàgina web del Port

La quarta edició de l’Espai d’Opinió Port Tarragona, creat al novembre de 2020, s’ha celebrat el passat dimecres a la tarda per compartir i parlar sobre un nou un altre tema d’interès per a les relacions del Port de Tarragona amb el territori. L’objectiu d’aquesta 4a trobada ha estat debatre amb actors de l’entorn del Port sobre la seguretat i la gestió d’emergències en l’entorn portuari.Un any més el Port de Tarragona està preparant un programa cultural amb motiu de la diada de Sant Jordi amb nombroses novetats editorials dirigides a la ciutadania i per a tots els públics.

Museu del Port

Divendres 22 d’abril a les 18 hores es presentarà el nou conte al Museu del Port de Tarragona Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona que és el número 6 de la col·lecció “Petit Museu”, fruit de la col·laboració del Museu del Port i la Biblioteca Pública de Tarragona. Una presentació, de caràcter festiu, on l’autora dels textos, Imma Teixell narrarà aquesta història a tots els assistents i en la que s’acompanyarà dels Nanos Pescadors Petits.

Aquest conte s’emmarca dins del projecte de recuperar el patrimoni immaterial del barri del Serrallo, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio Latre que ens explica la vida de la senyora Vicenta com a venedora de peix al Mercat de Tarragona. És una activitat gratuïta adreçada a infants a partir de 5 anys. Cal fer reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.

Recital de poesia de Gabriel Ferrater

El mateix divendres 22 d’abril, a les 20 hores, el Teatret del Serrallo serà l’escenari del Recital de Gabriel Ferrater a càrrec de Jordi Salvadó acompanyat al piano de Maria Jacobs. El rapsode Jordi Salvadó i la música Maria Jacobs al piano interpreten una selecció de poemes de Gabriel Ferrater, amb motiu de l'Any Ferrater que té lloc aquest 2022.

El recital compta amb explicacions del context i significat dels poemes, fent-los amens i comprensibles per a tot tipus de públic, amb el deliciós acompanyament del piano de la Maria Jacobs que embolcalla el públic. Les invitacions es posaran a disposició mitjançant la plataforma Entradium.

Novetats editorials a l’estand del Port

El dissabte 23 d’abril, Sant Jordi, el Port de Tarragona recupera la tradició un any més i estarà present a la Rambla Nova de Tarragona amb estand propi presentant les novetats editorials del darrer any així com la resta de publicacions més destacades del Servei de Publicacions del Port de Tarragona.

Enguany l’estand portuari té una imatge renovada i sostenible. El Port Tarragona aposta per la sostenibilitat amb una iniciativa de creació de productes amb material de rebuig del Port Tarragona. I amb aquest estand, a fi i efecte de donar una segona vida als materials residuals que genera la comunitat portuària, el Port Tarragona enceta una nova manera de crear elements amb matèria primera sostenible.

I a l’estand del Port hi haurà dos autors que signaran les seves obres: Patricia Terrado, autora de Port i territori. Cartografia històrica de Tarragona (s. XVII – XIX), de les 10 a les 12 hores, i Joan Carles Blanch autor del llibre institucional Atles històric i il·lustrat del port de Tarragona. Del passat al present (edició en català i edició en castellà), que ho farà de les 18 a les 19.30 hores.

Durant el matí que signarà la historiadora Patricia Terrado, Màster en Arqueologia Clàssica i doctora en Arqueologia Clàssica per la URV, amb Premi Extraordinari de Doctorat presentarà el treball guanyador del VIII Premi d’Investigació Port Tarragona, amb un recorregut de la cartografia de la ciutat i del port entre el segle XVII i el XIX, amb una excel·lent reproducció dels plànols de cada època.

I a la tarda, Joan Carles Blanch, llicenciat en història per la UAB, i format com a il·lustrador a l’Escola Massana, Sanvicens i a l’Escola FemART, a Barcelona. A més de les diferents publicacions il·lustrades relacionades amb la història local i de Catalunya i ha creat jocs com Salvem el seguici, de Tarragona, en Atles històric i il·lustrat del port de Tarragona fa un recorregut històric des de l’Antiguitat fins ben entrar el segle XXI del Port de Tarragona, alhora que de la ciutat.

Enguany a banda dels de les dues obres esmentades, el Port presenta Marca Registrada! Empreses del camp de Tarragona i de les Terres de l’Ebre al Boletín Oficial de la Propiedad Intelectual (1886-1938), dirigit per Albert Arnavat, i els contes per als més petits Un secret més a l'Arxiu del Port, amb Rat Cebrián (textos) i Albert Asensio (il·lustracions) i Vicenta, la peixatera, venedora de peix a Tarragona, amb textos d’Imma Pujol i il·lustracions d’Antonio.

Coneix el Port en golondrina

Per complementar el programa cultural, el Port de Tarragona oferirà una sèrie de visites en golondrina per conèixer el port des de mar. Les sortides seran el dissabte 23 d’abril a les 12 i a les 13 hores. I diumenge 24 a les 13 hores. Es tracta d’una activitat gratuïta amb invitació. Atès l’aforament limitat, les invitacions es podran treure mitjançant la plataforma Entradium. Les invitacions estan exhaurides.

Maridatges, museus i exposicions...

El diumenge 24 d’abril el Museu el Port de Tarragona ofereix l’activitat Vivint el Port de 12.30 a 13.30 hores. Un maridatge d'històries portuàries vinculades al comerç, l'esport, les embarcacions, la pesca... acompanyades d'un tast de diferents vins de la terra, tot fent un recorregut pel nou Museu del Port de Tarragona. Activitat gratuïta amb reserva prèvia a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o 977 259 434 atès l’aforament limitat.

Últims dies per visitar les exposicions

Durant aquests dies també es podran visitar les diferents exposicions al Moll de Costa: al Tinglado 1, ‘Ahir i Avui. Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona’, al Tinglado 2, ‘Formes Deformes’ de Miquel Planchart i al Refugi 1 la ‘XXX Exposició col·lectiva del Sindicat d’Iniciativa i Turisme de Tarragona’.

I també el mateix diumenge 24 d’abril a les 12 hores es pot conèixer l’exposició ‘Formes Deformes’ en una visita guiada de la mà del seu autor Miquel Planchart.

Totes les activitats són publicades a la pàgina web del Port de Tarragona https://www.porttarragona.cat/ca/port-i-ciutat/agenda-activitats