El Port de Tarragona aporta valor afegit i competitivitat a les indústries aragoneses

El Port de Tarragona aporta valor afegit i competitivitat a les indústries aragoneses
19 Abr
2022

La direcció comercial participa a la webinar d'El Periódico sobre l'actualitat del transport marítim i la seva importància a Aragó

El Port de Tarragona ha participat aquest matí al webimar organitzat per El Periódico de Aragón, juntament amb els ports d’Algeciras, Barcelona, ​​Tarragona i la Terminal Marítima de Zaragoza, on ha destacat les excel·lències de la indústria aragonesa i el posicionament del Port de Tarragona, a nivell internacional, amb nous serveis marítims, que aporten valor afegit i competitivitat al teixit industrial aragonès.

El representant de l'equip comercial del Port de Tarragona al webinar, Jordi Anglès, ha destacat l'esforç que està fent l'Autoritat Portuària de Tarragona per preparar-se de cara al futur: “En aquests temps d'incertesa, el Port de Tarragona està preparat pels canvis amb una aposta ferma en la sostenibilitat: ferrocarril i intermodalitat, i en la digitalització de les instal·lacions i de la comunitat portuària, perquè els processos siguin més senzills, com ara el desenvolupament del Sistema de Lliurament Agroalimentari (SEA)”.

Les relacions comercials entre el Port de Tarragona i l'Aragó són molt estretes, ja que la infraestructura tarragonina és la porta d'entrada i de sortida de moltes mercaderies d'empreses aragoneses, anant de la mà en algunes de les seves inversions logístiques: “Aragó és un cas d'èxit per la seva capacitat inversora i per la seva aposta logística multimodal”.

Projectes Horitzó 2023

El webinar ha servit per destacar la fase inversora en què es troba el Port de Tarragona amb el seu programa Horitzó 2023 amb el posicionament del Port en el present i el futur de la càrrega general, la gran aposta de creixement futur del Port. L'entrada en funcionament de les infraestructures clau, recollides al programa “Horitzó 2023”, contribuiran a diversificar i augmentar aquest tipus de mercaderies.

L'any 2023 s'espera que entrin en funcionament la modernització de la terminal de La Boella de la mà de CTC, la finalització de la construcció de la terminal de Guadalajara-Marchamalo i el desenvolupament urbanístic de la Zona d'Activitats Logístiques (ZAL).

El Port Tarragona ha vist a Aragó un gran aliat per la seva potència logística, reconeguda a nivell nacional i internacional per la seva ubicació geoestratègica, capacitat de connectar corredors i rutes, intermodalitat, concentració d'activitat econòmica i disponibilitat d'espai.

Un exemple de l’interès del Port Tarragona a Aragó és l’entrada a l’accionariat de TIM Monzón. Es tracta d'una infraestructura clau en el desenvolupament de la càrrega general i en agroalimentaris, que acosta els molls tarragonins als seus potencials clients finals, penetrant al seu hinterland.

 

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

SETMANES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Setmanes de l'Aigua Port Tarragona- Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors