El Col·legi d’Economistes de Catalunya visita el Port Tarragona

El Col·legi d’Economistes de Catalunya visita el Port Tarragona
30 Mar
2022

El president de l’Autoritat Portuària de Tarragona, Josep M Cruset, ha explicat els projectes de futur així com les últimes dades de creixement de tràfics

El degà Col·legi d'Economistes de Catalunya, Carles Puig de Travy,  el seu gerent, Maurici Olivé i el president de la seu de Tarragona del Col·legi d’Economistes de Catalunya, Miquel Àngel Fuster, han visitat avui el Port de Tarragona. La trobada amb el president del Port de Tarragona, Josep M Cruset, i responsables de l'Autoritat Portuària s'ha centrat en la presentació dels projectes estratègics del Port així com l’anàlisi de les últimes dades de creixement de tràfics i la situació actual del conflicte a Ucraïna.

La visita ha començat amb una reunió entre ambdós organismes que ha servit per a explicar l'execució de les inversions que el Port està desenvolupant sota el lema “Horitzó 2023” amb l'objectiu de créixer, augmentar tràfics i incrementar la seva competitivitat. Cruset ha explicat que l'entrada en funcionament del Corredor del Mediterrani convertirà el Port en el punt més al sud de la península ibèrica amb connexió amb Europa en ample de via internacional.

Gairebé al mateix temps, la posada en marxa del túnel de Lilla de la A-27 millorarà la connexió terrestre, en temps i en eficiència, amb el hinterland del Port. L’Autoritat Portuària de Tarragona treballa en les obres de tres grans infraestructures que generaran un creixement dels tràfics portuaris, especialment de mercaderia general, i contribuirà a la recuperació econòmica de la província de Tarragona.

Entre les infraestructures que està desenvolupant el Port Tarragona hi ha la Zona d'Activitats Logístiques, amb una inversió de més de 30 milions d'euros en els pròxims anys, per a urbanitzar un espai portuari de prop d'un milió de metres quadrats preparat per a acollir inversions privades per a la implementació d'activitats logístiques amb alt valor afegit. En paral·lel, el Port està realitzant una inversió 15 milions d'euros per a la construcció d'una nova terminal intermodal a Guadalajara-Marchamalo, a només 60 km de Madrid, i directament connectada amb la terminal intermodal del Port: La Boella. La concessió d'aquesta terminal suposarà una inversió privada de més de 20 milions d'euros (més 5 milions d'inversió pública) per a l'ampliació, modernització i explotació d'aquesta infraestructura, la qual cosa contribuirà al creixement del trànsit de mercaderia general i al transport per ferrocarril.

Anàlisi de les dades econòmiques

Per acabar la reunió de treball s’hi ha detallat les últimes xifres de tràfics del Port Tarragona, on l’any 2021 va assolir la cinquena posició del rànquing estatal convertint-se com la infraestructura portuària que més va créixer dins del TOP10 de ports de l’Estat.

Cruset ha explicat que l’exercici 2021 ha permès superar àmpliament l’objectiu de 30 milions de tones, amb 31,2 milions de tones, consolidan la solidesa econòmica amb uns ingressos de 53,23 milions d’euros, un resultat d’explotació de 4,2 milions i un cash flow de 22,6 milions.

Després de l'exposició del president Cruset, l’equip del Col·legi d’Economistes de Catalunya acompanyats pels representants del Port Tarragona han realitzat una visita en golondrina per les instal·lacions portuàries per conèixer in situ tots els detalls d’aquesta infraestructura clau per al territori.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona