La Policia Portuària del Port Tarragona incorpora dos nous vehicles híbrids

La Policia Portuària del Port Tarragona incorpora dos nous vehicles híbrids
16 Mar
2022

La tecnologia híbrida s’alinea perfectament amb les polítiques mediambientals incloses en el Pla de Sostenibilitat Agenda 2030 sota l’eix ‘Creixement Sostenible 2030’

El Port compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental en la categoria de flotes de vehicles

La Policia Portuària del Port de Tarragona incorpora dos nous vehicles híbrids. Així el Port continua amb la renovació de la flota de vehicles, una renovació amb l’objectiu de reduir les emissions contaminants. En aquesta ocasió ha renovat la seva flota amb una furgoneta híbrida i dos vehicles compactes per a serveis d’atestats i ordinaris de la Policia Portuària del Port Tarragona, cos adscrit a la Divisió de Domini Públic i Protecció Portuària del Port.

Els dos nous vehicles pertanyen al fabricant Toyota model RAV4 220H e-CVT adjudicats a l’empresa Autoforum Tarragona, SA per un import de 90.207 euros (IVA inclòs). Es tracta de dos models compactes i adients per als serveis específics del cos policial comptant. Per altra banda la furgoneta, adjudicada a l’empresa TECNOVE, SL per un import d’adjudicació de 79.019,05 euros (IVA inclòs), és un model Ford Transit Van EcoBlue Hybrid.

L’objectiu principal d’aquesta renovació es basa en l’adquisició de vehicles més eficients que redueixin la petjada de carboni del Port a l’horitzó 2030. Fomentar el vehicle elèctric a l’organització i a la comunitat portuària és una de les metes establertes al Pla. El criteri és l’adquisició de nous vehicles 100% elèctrics o híbrids.

Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental.

El Port compta amb el Distintiu de Garantia de Qualitat Ambiental) en la categoria de flotes de vehicles que té com a principal finalitat contribuir a la reducció de les emissions contaminants provinents del transport, promoure l’ecoeficiència i la sostenibilitat ambiental en la planificació, projecció i gestió de la mobilitat, especialment en entorns urbans. L’objectiu és minimitzar els impactes ambientals més enllà dels requisits derivats del compliment de les normatives actuals.

Els criteris ambientals per poder obtenir aquest Distintiu es basen en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís de millora ambiental. Per això, entre altres mesures, l’APT ofereix cursos de conducció eficient als seus treballadors, fomenta l’ús de les videoconferències per evitar desplaçaments i manté una flota de vehicles de baixes emissions.

El 2012, les emissions derivades del parc de vehicles sumaven 131,3 tones de CO2 eq., mentre que l’any passat només van representar l’emissió de 83,82 tones de CO2 eq.

Aquesta línia d’actuació és fruit de l’adhesió del Port de Tarragona al programa d’Acords Voluntaris per a la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle impulsat per l’Oficina Catalana de Canvi Climàtic. A través d’aquest programa, l’APT calcula la seva petjada de carboni i estableix un compromís per reduir les seves emissions.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona