El president del Port de Tarragona inaugura una mostra fotogràfica sobre el passat i el present del Port

El president del Port de Tarragona inaugura una mostra fotogràfica sobre el passat i el present del Port
09 febrer
2022

L’exposició fotogràfica restarà oberta fins al 27 de març de 2022 al Tinglado 1 del Moll de Costa

La mostra és fruit de la tasca realitzada durant anys per l’equip de la Direcció de Port Ciutat

Es presenten una cinquantena d’imatges dels fons de l’Arxiu i Museu del Port de Tarragona

Ahir 8 de febrer, a les 18.30 hores, es va inaugurar al Tinglado 1 del Moll de Costa l’exposició ‘Ahir-Avui. Fotografies històriques i actuals del Port de Tarragona’ de producció pròpia, fruit dels fons emblemàtic i singular que manté el Port a través de dues entitats que tenen cura del llegat portuari: l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona.

La presentació de l’acte va anar a càrrec de Montse Adan, directora de Port Ciutat i del Servei d’Atenció al Client, qui a més de donar la benvinguda als assistents va presentar la mostra com a fruit de la tasca ingent que mantenen l’Arxiu i el Museu del Port de Tarragona per preservar el patrimoni material i immaterial de l’ens portuari i també de la tasca contínua de difusió que en fa l’equip de Port-Ciutat.

Seguidament, Miquel Pujol Malé, responsable d’aquesta producció pròpia, va explicar el procés de creació de l’exposició i l’origen del concepte de projecte obert que es presenta a la mostra.

I va cloure la inauguració, el president del Port de Tarragona, Josep Maria Cruset i Domènech, per a qui ‘l’exposició ens dona una visió magnífica dels canvis en la fisonomia portuària en mostrar un mateix indret en dues èpoques diferents” i va afegir sobre els fons que nodreixen aquesta exposició, “gràcies a la tasca duta a terme per l’Arxiu i el Museu del Port que tenen cura, serven i ajuden a difondre el llegat portuari, ara podem contemplar una part de la història del Port que és i ha estat fonamental per a la ciutat i el nostre entorn”.

L’exposició neix gràcies al gran nombre de fotografies històriques que ha conservat el Port de Tarragona, moltes de les quals són a l’Arxiu del Port, amb més de 12.000 registres, i al Museu de Port. La majoria són imatges espectaculars dels indrets portuaris més representatius i les més impactants són de començaments del segle XX.

El projecte es va concebre durant el confinament i consisteix a tornar a fer una fotografia des del mateix punt de vista de la imatge històrica, acompanyat de diferents treballs de modificació bidimensional per aconseguir aquest efecte.

De les cinquanta imatges que formen part del projecte ‘Ahir-Avui’ que es poden veure en un vídeo, a l’exposició se’n mostren vint-i-tres, acompanyades de la corresponent descripció.

Amb aquesta iniciativa es constata que el Port de Tarragona és un dels ports, en l’àmbit internacional, que millor ha sabut conservar el seu patrimoni històric i arquitectònic. Tot i que aquests espais han canviat la seva funció inicial, en l’actualitat, la majoria formen part de l’engranatge cultural i social de la nostra ciutat.

El projecte ‘Ahir-Avui’ és un treball obert del qual, en un futur, poden anar sorgint noves propostes, que de ben segur seran reeixides.

L’exposició, d’accés lliure, es pot contemplar, en horari de 10 a 13 h i de 16 a 19 h de dimarts a dissabtes. Els diumenges i festius l’horari és d’11 a 14 hores. La mostra romandrà oberta fins al 27 de març de 2022.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona