Port Tarragona continua creixent durant el mes de novembre per damunt dels resultats de 2020

Port Tarragona continua creixent durant el mes de novembre per damunt dels resultats de 2020
20 Des
2021

En l’acumulat, entre gener i novembre, l’ascens ha estat del 20% respecte 2020

Les escales de vaixells als molls tarragonins sumen 2,56 milions de tones al novembre

El Port Tarragona segueix la seva tendència a l’alça durant el mes de novembre amb creixements mensuals i acumulats en els principals tràfics. El Port tanca el mes de novembre amb un increment d’un 13,1% més respecte el mateix mes de 2020. Amb el tràfic de 2.562.211 de tones durant el penúltim mes de l’any, el Port de Tarragona ha mogut 28.830.660 tones en el que portem de 2021, 11 mesos, el que suposa un increment del 20%, respecte el mateix període de l’any anterior.

Aquestes dades acumulades fins al mes de novembre col·loquen els tràfics en una situació molt similar a la viscuda l’any 2018. En el mensual, les dades inclús milloren les viscudes al 2018 i s’apropen a les 2019, que va ser un any de rècord al Port.

Els líquids a doll segueixen manant

Per grups, els líquids a doll lideren amb 1.724.501 de tones mogudes i un creixement del 23,4% respecte 2020. La càrrega general és el segon grup amb dades favorables amb un augment del 47,6%. Els principals subgrups dels sòlids a lloure registren bones dades, com per exemple els carbons i coc de petroli.

Per mercaderies, els productes energètics encapçalen el creixement amb un moviment de 1.720.314 tones i un augment del 32,3% respecte 2020, els productes per a la construcció van viure durant el mes de novembre un increment del 106% en el seu tràfic amb 145.600 tones mogudes.

Els productes siderometal·lúrgics continuen mantenint les xifres rècords dels mesos anteriors; empenyen a la mercaderia general convencional a superar les xifres de la sèrie històrica del Port de Tarragona creixent un 73,3% durant el penúltim mes de l’any amb un tràfic de 63.047 tones.

Connexions mundials

El mes de novembre va suposar el tercer millor període de l’any en escales de vaixells al Port de Tarragona. En total els molls tarragonins van viure 227 escales, només per darrera d’octubre, que va ser rècord, i setembre.

En la xifra de volum total de vaixells arribats a Tarragona, novembre és el segon millor mes d’aquest any amb un GT (gross tonnage) de 3.867.575, només per darrera d’octubre que va superar els 4 milions.

En el rànquing de principals països amb activitat amb el Port de Tarragona destaca la pujada de Rússia al primer lloc, on el seu principal tràfic és en els líquids a doll però molt seguit de sòlids a dojo. Líbia cau a la segona posició del rànquing amb la seva principal activitat de líquids a doll. En aquesta llista apareix Algèria, que puja al tercer lloc, Itàlia, que cau al quart, Nigèria, els Estats Units d’Amèrica, Turquia, Guinea Equatorial i el Brasil. 

En l’anàlisi detallat de l’activitat del Port en mercaderia general amb d’altres països, és Turquia el primer de la llista gràcies a la ruta Ro-Ro que es va estrenar el mes de febrer d’enguany i ha assolit bons resultats tant en exportació com en importació. Brasil i Israel son els països que segueixen, però ja a molta distància.

El més visitat

Treballa amb nosaltres

Treballa amb nosaltres

Borsa de treball de la Autoritat Portuària de Tarragona
Servei atenció al client

Servei atenció al client

Contacta amb nosaltres
Dades Obertes

Dades Obertes

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Perfil del Contractant

Perfil del Contractant

Aquí trobareu publicades les dades de caràcter públic de l'organisme
Comunicació i premsa

Comunicació i premsa

Notícies d'interés i actualitat de la Autoritat Portuària de Tarragona
SEA

SEA

SISTEMA D'ENTREGUES D'AGROALIMENTARIS
Situació de Vaixells

Situació de Vaixells

Gisweb, programa de situació de vaixells, escales i moviments
Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis via portus

Sol·licituds de serveis i comunicats per al vaixell, la mercaderia i el passatge

Centre d'acreditacions

Centre d'acreditacions

Procés administratiu que comporta certificar a una empresa/organització per accedir-hi al Port

Tràfics

Tràfics

Tràfic de mercaderies a la Autoritat Portuària de Tarragona

 

JORNADES DE L'AIGUA | PORT TARRAGONA | De l'11 d'abril al 5 de maig

 ACTE CENTRAL 25 I 26 D'ABRIL - INSCRIPCIONS

 

 Acte central - 25 i 26 abril. Jornades Tècniques | La Gestió de l'aigua en un escenari de crisi climàtica. L’objectiu de les Jornades tècniques és abordar amb els actors implicats la complexitat de la gestió de l’aigua des d’una visió transversal: climàtica, ambiental, social i de governança. Més enllà de la sequera actual i de les incògnites que planteja, cal avançar cap a una gestió sostenible dels recursos hídrics.

Inscripcions 25 i 26 abril

25 i 26 abril

Registra't ara
+ info

L'AIGUA DEL FUTUR DE L'11 D'ABRIL AL 5 DE MAIG.És un esdeveniment compost de diverses jornades tècniques, debats, exposicions i art al Port de Tarragona que tindrà lloc durant els dies compresos entre l'11 d'abril i el 5 de maig en diversos punts del Port de Tarragona. Amb l'objectiu d'informar-vos sobre tota la programació i que no us perdeu res, us deixem totes les activitats a continuació:

 

Pàgina oficial de les Jornades - Agenda i programació - accés lliure

 

Pàgina oficial Primera edició Jornades de l'Aigua Port Tarragona

Més informació PROGRAMACIÓ 
+ info

 

Mitjans col·laboradors